Funkas Tillgänglighetsdagar

4-5 april 2017 genomför vi den nionde upplagan av Tillgänglighetsdagarna. Missa inte chansen att lära dig mer om webbtillgänglighet nu när kraven ökar! På konferensen kan du lyssna till och inspireras av världseliten inom tillgänglighet och användbarhet, nätverka med kolleger och besöka vår spännande utställning!

Programmet växer fram successivt, men redan nu är vi stolta över att kunna presentera några av talarna.

Inspirerande talare

Världens kanske mest provocerande talare inom webbtillgänglighet, Billy Gregory, är mannen bakom den odödliga devisen: When UX doesn't consider ALL users, shouldn't it be known as "SOME Users’ Experience" or... #SUX?

Du får även chansen att träffa Facebooks tillgänglighetsexpert, programmerare och internationella guru Jesse Beach, som talar om verktyg och stöd för utvecklare och hur Facebook jobbar systematiskt med tillgänglighet.

Årets internationella utblick har fokus på Nya Zealand, och vi är extra stolta över att ha branschens kanske mest intressante talare inom e-government, Jason Kiss, i programmet. Nya Zealand är på flera sätt ett föregångsland vad gäller självdeklaration och mätmetodik och det passar ju som hand i handske att Funkas rekommendationer om hur lagens efterlevnad ska mätas på europeisk nivå har fått viss inspiration från Nya Zealand.

Äntligen har vi lyckats få hit inspiratören framför alla andra: oöverträffade Debra Ruh. Med outtröttlig energi, mycket hjärta och en stor portion humor pratar hon om varför vi ständigt måste påminna oss om hur viktigt det är med tillgänglighet– gång på gång och i allt bredare kretsar…


Nytt för i år är en session där du får träffa Funkas experter i mindre rum under konferensen för att diskutera de frågor publiken själva kommer med. Du kan välja om du vill rikta din fråga till en utvecklare, formgivare, innehållsexpert, interaktionsdesigner, krav- och regelverksspecialist, hjälpmedelsexpert, beställar- och upphandlarkompetens eller generell tillgänglighetskonsult – och få råd och stöd direkt!

På begäran anordnar vi också en kort introduktion för dig som är ny inom området: ”Det viktigaste om webbtillgänglighet på 60 minuter” finns som tillval i anslutning till Tillgänglighetsdagarna. Tanken är att göra det lite lättare för dig som är nyfiken på tillgänglighet men inte känner att du hänger med i grunderna riktigt än.

Thank you so much for hosting such an inspiring conference. Well executed!

Malin Rygg, Difi, Norge

Generellt om konferensen

Funkas Tillgänglighetsdagar är norra Europas största konferens om tillgänglig information. Vi är stolta över att varje år bjuda in världens främsta experter inom tillgänglighet till vårt vackra Stockholm. Konferensen genomförs på Elite Hotel Marina Tower vid Saltsjöqvarn, där vi nästan får hela hotellet för oss själva och där våra gäster kan njuta av moderna lokaler och fantastisk havsutsikt.

Konferensen inramas av gemensamma programpunkter kring nuläget vad gäller regler, lagar och standardisering på nationell och internationell nivå. Dessutom har vi alltid en utblick i världen för att lära oss av hur tillgänglighetsarbetet fungerar i andra länder.

Vi har parallella fördjupningsspår där du kan koncentrera dig på innehåll, design, navigering och hur besökare uppfattar information. Eller så kan du fokusera på teknik, utvecklarfrågor, testverktyg och hjälpmedel.

Till konferensen hör också en utställning där du kan testa hjälpmedel, träffa användare, kika på nya lösningar och följa spännande forskningsprojekt.

Hela programmet simultantolkas mellan svenska och engelska samt till svenskt teckenspråk och skrivtolkning.

Välkommen!

Konferensinformation


Plats

Konferensen genomförs på Elite Hotel Marina Tower, Stockholm

Konferenspris

9800 kronor per deltagare.
Är ni fler från samma organisation som vill delta, be om offert.

Lunch, fika, mingel och dokumentation ingår i deltagaravgiften. 
Priset är exklusive moms.

Hotell

Vi kan erbjuda hotellrum på konferenshotellet för den som så önskar.

Enkelrum kostar 1550 kronor per person och natt
Dubbelrum kostar 1750 kronor per natt

Middag

Vill du äta middag med oss? Träffa Funkas personal, talare och andra deltagare över en trevlig middag efter första konferensdagens slut.

Middagen kostar 400 kronor per person. Varmrätt, efterrätt och ett glas öl eller vin ingår.

Introduktionsutbildning

För dig som behöver en kort genomgång av grunderna innan konferensen kör igång erbjuder vi i år en möjlighet att lära dig det allra viktigaste om tillgänglighet, kort och koncist!

Introduktionsutbildningen kostar 1500 kr per person.

Praktisk information

Funkas Tillgänglighetsdagar 2017

 • apr
  04

  Elite Hotel Marina Tower, Stockholm
  4 april 2017

  09:30-16:00 Konferens
  16:00-18:00 Utställning och mingel

  apr
  05

  5 april 2017

  08:30- 15:00 Konferens

  Deltagarinformation
  Faktureringsuppgifter

  Vi kan erbjuda hotellrum på konferenshotellet för den som så önskar.

  Enkelrum kostar 1550 kronor per person och natt
  Dubbelrum kostar 1750 kronor per natt

  Datum att övernatta
  Rumstyp

  Välkommen att delta på middag med konferensdeltagare, talare och Funkas personal. Varmrätt, efterrätt och ett glas vin eller öl ingår.

  För dig som behöver en kort genomgång av grunderna innan konferensen kör igång erbjuder vi i år en möjlighet att lära dig det allra viktigaste om tillgänglighet, kort och koncist!

  Här kan du anmäla intresse till att i grupp träffa och ställa frågor till Funkas experter. Vi förbehåller oss rätten att sätta ihop de grupper som känns mest dynamiska.

  Jag vill helst träffa (du kan välja en eller två)

Kontakt

Erik Börjesson

Titel: Säljare

E-post: erik.borjesson@funka.com

Telefonnummer: +46 8 555 770 67


Kunder som deltagit vid Funkas Tillgänglighetsdagar:

Tipsa en vän