Bara månader kvar tills din webbplats måste vara tillgänglig!

Varje månad tipsar Funka om något du kan göra för att förbättra tillgängligheten. Från och med 23 september i fjol skulle alla nya webbplatser vara tillgängliga. 23 september i år gäller kraven även för äldre webbplatser. Dessutom gäller lagen för dokument, extranät och intranät. De enda som har lite mer tid på sig att bli tillgängliga är apparna, som inte behöver uppfylla kraven förrän 23 juni 2021.

Det betyder att du har ganska kort tid på dig att fixa nästan alltihop. Vet du ens i vilken ände du ska börja?

För att uppfylla lagens krav behöver du veta hur pass tillgängliga dina gränssnitt är, eftersom det ska deklareras i en tillgänglighetsredogörelse. Om du inte redan vet status, behöver du göra något slags inventering. Dessutom måste du ha en process för att hantera återkoppling från användare och distribution av alternativa format.

Vi hjälper dig gärna med allt det där, men varje månad fram till 23 september kommer vi också att ge dig ett matnyttigt och praktiskt tips alldeles gratis. I stället för att bli stressad över hur kort tid det är kvar, kan du fokusera på att bygga på dina kunskaper. Eller dela med dig till andra!