Slå hål på myterna

Vi ser regelbundet olika projekt där enskilda individer, brukarorganisationer, företag och myndigheter hittar nya och innovativa lösningar på problem som förbättrar samhället i en mer inkluderande riktning. Genom att samla ihop goda exempel och beskriva dem hoppas vi inspirera fler att göra mer!

Med hjälp av ett generöst bidrag från Jimmy Dahlstens Fond har vi kunnat påbörja ett arbete som nog aldrig kommer att ta slut: att slå hål på myter om tillgänglighet.

Allt för många utgår från att det är svårt, dyrt, omöjligt eller krångligt att göra något tillgängligt. Delvis beror det nog på att regler och bestämmelser hämmar kreativiteten. Med projektet Slå hål på myterna vill vi bevisa att allt är möjligt. Och en hel del är faktiskt redan gjort.

Förhoppningen är att de exempel vi publicerar kan få stor spridning och förändra attityder, säger Funkas vd Susanna Laurin.

Du kan hjälpa till!

I höstas lanserade vi webbplatsen och därmed började projektets nästa fas: att uppmuntra alla som har stött på något riktigt smart att skicka in det till oss. Det vi behöver för att kunna publicera ditt exempel är:

  • en myt om funktionsnedsättningar eller tillgänglighet
  • minst ett motbevis, gärna med ett konkret exempel

Skicka även med information om vem som hittat på lösningen och vem, om någon, som äger rättigheterna. Glöm inte dina egna kontaktuppgifter så vi kan ställa frågor om det behövs.

Myter om tillgänglighet, projektwebbplats, öppnas i nytt fönster