Tillgänglig video och rörlig media

Vill du lära dig mer om vad som krävs för att en video ska vara tillgänglighetssäkrad? Arbetar du med film, animation eller rörlig bild? I kursen får du lära dig vad som krävs för att en video ska vara tillgänglig.

För vem?

Kursen vänder sig till dig som både producerar video och till dig som är beställare där innehållet ska publiceras på webben eller i sociala medier.

Om kursen

Vi går igenom en tillgänglig videos olika delar, tittar närmare på lagkravet och går igenom de delar av WCAG-riktlinjerna som är relevanta för videor.

Olika verktyg för att skapa en video kommer inte att gås igenom. Kursen ämnar till att lyfta din förståelse och ge dig råd för att du ska veta vad som behöver göras för att tillgänglighetssäkra videomaterial.

Rekommendation

Denna kurs är en fördjupningskurs i ämnet. För att du ska få ut mest av denna kurs rekommenderar vi att du först har gått kursen Introduktion till tillgänglighet. Arbetar du med webben eller intranät, rekommenderar vi även att du går ämneskursen Publicera tillgängligt för att fördjupa din kunskap och nå fler med ditt budskap.

Innehåll

Under kursen går vi bland annat igenom:

 • Undertextning (engelskans ”subtitles” och ”captions”)
 • Verbalisering och syntolkning
 • Filmbeskrivning
 • Tekniker för att ta fram en tillgänglig video

Kurslängd: 41 minuter och 34 sekunder.

 • Idag

  On-demand: Tillgänglig video och rörlig media

  Utbildningen finns tillgänglig när och var du vill, uppdelad i korta kapitel. Du bestämmer själv din studietakt och har obegränsad personlig tillgång under 6 månader från beställning.

  Pris: 2 495 SEK exklusive moms, per person

  Det finns fel i formuläret

  Deltagarinformation
  Faktureringsuppgifter
  Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster