Appar & Tillgänglighet

I den här kursen går vi in på hur man applicerar de riktlinjer som finns och tar till vara de fördelar som finns med appar. Under kursen går vi igenom grunderna i vad som krävs för att skapa tillgängliga gränssnitt. Vi tar även upp hur man arbetar med test och vilka hjälpmedel som kan används.

Appar skiljer sig i flera avseenden jämfört med webb och för att kunna följa standarder och skapa ett tillgängligt gränssnitt måste du veta hur det fungerar och ser ut i praktiken.

För vem?

Kursen vänder sig till personer som arbetar med appar och vill lära sig mer om hur man tänker runt tillgänglighet och kan möta upp lagkraven inom offentlig sektor. Deltagarna bör ha tillgång till en egen smartphone, iOS eller Android och gärna ett externt tangentbord.

Om kursen

Vi går igenom vad som skiljer appar och webb ur ett tillgänglighetsperspektiv. Hur matchar man W3Cs riktlinjer WCAG 2.1 när man arbetar med appar, ger praktiska exempel och användbara tips hur man kan testa appar. Vi går även igenom navigering, logisk struktur och regler för grundläggande tillgänglighet.

Rekommendation

Denna kurs är en fördjupningskurs i ämnet. För att du ska få ut mest av denna kurs rekommenderar vi att du först har gått kursen Introduktion till tillgänglighet.

Innehåll

Det här får du som deltagare:

 • Hur skiljer sig webb och appar när det kommer till tillgänglighet
 • Hur bör man tolka WCAG 2.1 när man arbetar med appar
 • Hur testar man appar
 • Skärmläsare på iOS och Android
 • Bäst praxis för användargränssnittet
 • Stöd när man utvecklar iOS eller Android
 • Funkas rekommendationer

Köpvillkor vid avbokning av online-kurs

 • Kurs för din organisation

  Hittar du inget tillfälle som passar dig och dina kollegor? Kontakta oss så bokar vi ett datum för just din organisation och era behov.

  Det finns fel i formuläret

  Deltagarinformation

  Jag har läst och godkänner Funkas personuppgiftspolicy

  Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster

Intresseanmälan till kursen - Appar & Tillgänglighet

Funkas personuppgiftspolicy

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster