Design/UX & Tillgänglighet​

Som designers har vi ett ansvar för att alla människor oavsett förmåga ska kunna använda våra digitala tjänster. På vilket sätt kan du som UX:are eller AD arbeta för att skapa hållbara digitala tjänster designade för alla människor?

För vem

Kursen riktar sig till dig som vill ha en introduktion i att jobba med användarupplevelse. Den passar dig som redan jobbar inom yrket och vill befästa din kunskap. Den passar även dig som arbetar tillsammans med UX/användarbarhetsdesigners och vill få en större förståelse inom användarbarhet.

Om kursen

I den här kursen tittar vi på hur UX, design och tillgänglighet hänger ihop, vilka punkter som berörs i WCAG men också mervärdet i att ha med användare med olika funktionsnedsättningar i användningstester.

Vi går igenom strategiska aspekter för hur er organisation ska kunna arbeta hållbart och tillgängligt. Det handlar om att alla roller i ditt team ska förstå sina ansvarsområden. Vi tror på att låta konceptet "design för alla" fungera som en designfilosofi och vara vägledande under hela utvecklingsprocessen. Låt oss peppa dig och din organisation att komma igång med ert tillgänglighetsarbete!

Rekommendation

Vi rekommenderar att du först går kursen Introduktion till tillgänglighet, men det är inte ett krav för att kunna ta del av innehållet i denna kurs.

Innehåll

Det här får du som deltagare:

 • Grundläggande förståelse för tillgänglighet och inkluderande design
 • Målgruppers varierade behov och vilka hinder som finns i gränssnitt
 • Vad WCAG är och hur UX & design är kopplat till det
 • Tips på testverktyg och designmetoder som kan användas för att säkerställa att gränssnitt kan användas av så många som möjligt.
 • Se bra och dåliga lösningar
 • Testa på att genomföra både manuella och automatiska tester av gränssnitt.
 • Kompetens i att argumentera för tillgänglighet och metoder för att utbilda, engagera och stötta kollegor i tillgänglighetsarbete.

Köpvillkor vid avbokning av online-kurs

 • Kurs för din organisation

  Hittar du inget tillfälle som passar dig och dina kollegor? Kontakta oss så bokar vi ett datum för just din organisation och era behov.

  Det finns fel i formuläret

  Deltagarinformation

  Jag har läst och godkänner Funkas personuppgiftspolicy

  Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster

Intresseanmälan till kursen - Design/UX & Tillgänglighet

Funkas personuppgiftspolicy

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster