Pdf & Tillgänglighet​

Viktig information som blanketter och formulär läggs ofta ut som dokument på webben. Men ett dokument är inte automatiskt tillgängligt om den inte är gjord på rätt sätt. Funka lär dig och ger dig grunderna för att lyckas.

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att producera tillgänglighetssäkrade dokument och pdf-filer. Den vänder sig till dig som inte arbetat med tillgänglighet tidigare och fokuserar på att ge dig en trygg grund att stå på.

Vi rekommenderar att man först går kursen,"Pdf & Tillgänglighet", för att få en inblick i vad tillgänglighetsäkrade dokument faktiskt innebär, för att sedan gå över till att fördjupa sig i den programvara som är mest relevant för just ditt arbete.  

Om kursen

Under kursen får du lära dig grunderna i hur du skapar tillgänglighetssäkrade dokument. Vi går genom vad man bör tänka på innan man skapar dokumentet, hur vi ska tänka under arbetet och tekniken omkring efterarbetet i Adobe Acrobat Pro. Vi kommer gå genom olika tips och tricks på hur du kan underlätta arbetet längs vägen. Självklart finns möjlighet att ställa frågor direkt till vår expert under och efter kursen.

Efter avslutad kurs kommer du ha en förståelse för vad ett tillgänglighetssäkrat dokument innebär, vad du behöver göra för att nå upp till lagkraven, samt kunskap om vilka redskap du kan använda i ditt förarbete.

Rekommendation

Denna kurs är en fördjupningskurs i ämnet. För att du ska få ut mest av denna kurs rekommenderar vi att du först har gått kursen Introduktion till tillgänglighet.

Innehåll

 • Grundförståelse om tillgänglighet och varför det är viktigt.
 • Hur du bör tänka innan du skapar ett dokument.
 • Övergripande tankar om hur du kan underlätta förarbetet i Microsoft Word och Adobe InDesign.
 • Grundläggande tips om efterarbetet i Adobe Acrobat Pro.
 • Förståelse för formatering av bilder, stycken, mallar och länkar.
 • Tips och knep som gör tillgänglighetsarbetet enklare.

Funka är Adobe Certified Training Provider.

Köpevillkor vid avbokning av online-kurs

 • Kurs för din organisation

  Just nu har vi inte något kurstillfälle planerat. Kontakta oss så bokar vi ett datum för just din organisation och era behov.

  Det finns fel i formuläret

  Deltagarinformation
  Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster