Design og UX

Som designers har vi ett ansvar för att alla människor oavsett förmåga ska kunna använda våra digitala tjänster. På vilket sätt kan du som UX:are eller AD arbeta för att skapa hållbara digitala tjänster designade för alla människor?

Fyll i skjemaet nedenfor. Vi kommer kontakta dig så snart vi kan.

Det finnes feil i skjemaet

Funkas personvernserklæring, åpnes i nytt vindu

Dag och datum

Kursen hålls följande datum, välj vilket tillfälle du önskar delta på:

  • Onsdag 15 Februari 2023
  • Torsdag 27 April 2023

Tid

Klockan: 13.00-16.00

Pris

3400 kr exklusive moms, per person.

Är ni fler deltagare från samma organisation eller söker ni kunskap om ett specifikt ämne? Kontakta oss via formuläret nedan för ett rabatterat eller skräddarsytt upplägg.

Anmäl dig till kursen

Fyll i formuläret nedan med dina uppgifter. Vi återkommer till dig med en bokningsbekräftelse samt faktura för ditt deltagande.

Köpevillkor vid avbokning av online-kurs

För vem

Kursen riktar sig till dig som vill ha en introduktion i att jobba med användarupplevelse. Den passar dig som redan jobbar inom yrket och vill befästa din kunskap. Den passar även dig som arbetar tillsammans med UX/användarbarhetsdesigners och vill få en större förståelse inom användarbarhet.

Om kursen

I den här kursen tittar vi på hur UX, design och tillgänglighet hänger ihop, vilka punkter som berörs i WCAG men också mervärdet i att ha med användare med olika funktionsnedsättningar i användningstester.

Vi går igenom strategiska aspekter för hur er organisation ska kunna arbeta hållbart och tillgängligt. Det handlar om att alla roller i ditt team ska förstå sina ansvarsområden. Vi tror på att låta konceptet "design för alla" fungera som en designfilosofi och vara vägledande under hela utvecklingsprocessen. Låt oss peppa dig och din organisation att komma igång med ert tillgänglighetsarbete!

Rekommendation

Vi rekommenderar att du först går kursen Introduktion till tillgänglighet, men det är inte ett krav för att kunna ta del av innehållet i denna kurs.

Innehåll

Det här får du som deltagare:

  • Grundläggande förståelse för tillgänglighet och inkluderande design
  • Målgruppers varierade behov och vilka hinder som finns i gränssnitt
  • Vad WCAG är och hur UX & design är kopplat till det
  • Tips på testverktyg och designmetoder som kan användas för att säkerställa att gränssnitt kan användas av så många som möjligt.
  • Se bra och dåliga lösningar
  • Testa på att genomföra både manuella och automatiska tester av gränssnitt.
  • Kompetens i att argumentera för tillgänglighet och metoder för att utbilda, engagera och stötta kollegor i tillgänglighetsarbete.