PDF og universell utforming

Viktig information som blanketter och formulär läggs ofta ut som dokument på webben. Men ett dokument är inte automatiskt tillgängligt om den inte är gjord på rätt sätt. Funka lär dig och ger dig grunderna för att lyckas.

Fyll i skjemaet nedenfor. Vi kommer kontakta dig så snart vi kan.

Det finnes feil i skjemaet

Funkas personvernserklæring, åpnes i nytt vindu

Dag och datum

  • Torsdag 9 Februari 2023
  • Tisdag 25 April 2023

Tid

Klockan: 13.00-16.00

Pris

3400 kr exklusive moms, per person.

Är ni fler deltagare från samma organisation eller söker ni kunskap om ett specifikt ämne? Kontakta oss via formuläret nedan för ett rabatterat eller skräddarsytt upplägg.

Anmäl dig till kursen

Fyll i formuläret nedan med dina uppgifter. Vi återkommer till dig med en bokningsbekräftelse samt faktura för ditt deltagande.

Köpevillkor vid avbokning av online-kurs

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att producera tillgänglighetssäkrade dokument och pdf-filer. Den vänder sig till dig som inte arbetat med tillgänglighet tidigare och fokuserar på att ge dig en trygg grund att stå på.

Om kursen

Under kursen får du lära dig grunderna i hur du skapar tillgänglighetssäkrade dokument. Vi går genom vad man bör tänka på innan man skapar dokumentet, hur vi ska tänka under arbetet och tekniken omkring efterarbetet i Adobe Acrobat Pro. Vi kommer gå genom olika tips och tricks på hur du kan underlätta arbetet längs vägen. Självklart finns möjlighet att ställa frågor direkt till vår expert under och efter kursen.

Efter avslutad kurs kommer du ha en förståelse för vad ett tillgänglighetssäkrat dokument innebär, vad du behöver göra för att nå upp till lagkraven, samt kunskap om vilka redskap du kan använda i ditt förarbete.

Rekommendation

Denna kurs är en fördjupningskurs i ämnet. För att du ska få ut mest av denna kurs rekommenderar vi att du först har gått kursen Introduktion till tillgänglighet.

Innehåll

  • Grundförståelse om tillgänglighet och varför det är viktigt.
  • Hur du bör tänka innan du skapar ett dokument.
  • Övergripande tankar om hur du kan underlätta förarbetet i Microsoft Word och Adobe InDesign.
  • Grundläggande tips om efterarbetet i Adobe Acrobat Pro.
  • Förståelse för formatering av bilder, stycken, mallar och länkar.
  • Tips och knep som gör tillgänglighetsarbetet enklare.

Funka är Adobe Certified Training Provider.