Tillgänglighetsexpert

Vi söker nu ytterligare en Tillgänglighetsexpert som drivs av att utveckla interaktionen mellan teknik och människa samt att bidra till ökad samhällsnytta genom att vara med på den fortsatta utvecklingsresan mot ett samhälle med självklar digital tillgänglighet för alla.

Är du vår nästa kollega?

Vi är ett starkt lag med hjärtat på rätta stället som drivs av att skapa mervärde för våra kunder. Som en av våra Tillgänglighetsexpert har du det viktiga uppdraget att analysera och förbättra våra kunders digitala gränssnitt enligt gällande lagkrav. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas där du har möjlighet att vara med och påverka verksamhetens fortsatta utveckling utifrån en redan stark position som världsledande med kunskap om och metoder för ökad tillgänglighet.

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att kvalitetssäkra våra kunders digitala tjänster så att de lever upp till gällande lagkrav om tillgänglighet. Arbetet består i att analysera kunders webbplatser eller olika digitala gränssnitt, notera brister och förbättringsmöjligheter samt registrera dem i olika webbaserade rapportmallsystem.

Du kommer även att arbeta med att vidareutveckla våra rekommendationer och lösningsförslag. Det krävs att man förstår de tekniska kraven och de aktuella lagar och riktlinjer som finns inom tillgänglighetsområdet, vilket du kommer att få utbildning, upplärning och stöd med inledningsvis.
Rollen som Tillgänglighetsexpert är en central del av Funkas kärnverksamhet. För att lyckas i rollen krävs att du trivs med att arbeta systematiskt, utifrån förutbestämda kriterier och enligt befintliga lagkrav.

Vem är du

Vi söker dig som har minst gymnasieexamen eller motsvarande. Det är meriterande med utbildning inom systemvetenskap eller liknande och med perspektivet interaktion människa- teknik. Det krävs att du har grundläggande kunskap i HTML och webbtekniker. Du är även van att arbeta i Word och Powerpoint. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och du behärskar engelska i tal och skrift. Det är meriterande med god förståelse i det norska språket.

Vi tror att du sedan tidigare har arbetat som konsult med kundkontakter eller som testare och är bra på att skriva, samt deltagit i projektarbeten tillsammans med andra. Är du dessutom van att förklara för eller utbilda andra är det en stor fördel i denna roll. Funktionsnedsättning eller erfarenhet av tillgänglighetsarbete är meriterande.

Som person är du ansvarsfull och van att driva dina processer vidare på ett självständigt sätt. Din kommunikation är tydlig och du har ett gott omdöme. Vi tror att kvalitet är viktigt för dig och att du är noggrann och mån om att leva upp till olika kvalitetsstandards. Du är intresserad av att underhålla din specialistkunskap och dela med dig av den till andra.

Du har ett naturligt intresse av att bidra till samhällsnytta och göra förbättringar för slutanvändaren via interaktionen teknik och människa.

Se hur du matchar med det här jobbet – Ansök här, öppnas i nytt fönster