Bara fullt friska nöjda med lokaltrafiken

Jag har dålig rygg. Läkarna säger att jag måste lära mig leva med den. Nu råkar det vara så att i EU;s bussdirektiv visar samtliga ritningar ett säte med tjocka sittdynor. I själva texten står det inget om komforten.

Storstockholms Lokaltrafik, SL, säger att tunna hårda säten i Mercedes Benz bussar beror på att bussarna var nigande. Detta är ren lögn! Det finns andra märken på bussar som är nigande men dessa har tjocka och mjuka säten. De här hårda tunna sätena som Sls bussar har gör att jag ibland måste välja tåget i stället för buss som är det kortaste resesättet för mig.

Jag har numera svårt gå längre sträckor, detta på grund av den skada som jag har fått i en SL-buss som åkte över ett farthinder i så hög fart att underredet slog i. Mina reskamrater blev rädda, men jag fick ont i ryggen. Till busshållplatsen har jag 350 m men till pendeltåget över en kilometer. Om det kommer fel typ av buss då blir det en lång promenad till tåget.

SL;s styrelseordförande hävdar att så och så många procent av passagerarna i SL är nöjda. Men jag som är handikappad är inte nöjd. Som frisk hade jag inte heller något negativt säga om SL.

Pekka Nieminen

Pekka Nieminen är en av våra många engagerade läsare som hört av sig med tankar och åsikter kring tillgänglighet.