Sodexo väljer Funka för webbutveckling

Under våren 2017 inledde Sodexo ett samarbete med Funkas webbutvecklingsavdelning som hittills resulterat i två webbplatser, en för Syncentralen i Stockholms län och en för Hjälpmedelsservice i Östergötland.

Inom Sodexo är mångfald och inkludering högprioriterat. I våra samarbeten vill vi se en kultur som välkomnar olikheter och uppskattar unika talanger. Vid vår upphandling av webbutveckling fick vi en mycket bra känsla av Funka. För oss är det värdefullt att använda sig av leverantörer med liknande företagsvärderingar som vår egen organisation. Samarbetet har fungerat otroligt bra. Vi har fått nyttig support och snabb hjälp från Funka genom hela processen, säger Jennie Petersson, Kommunikations- och utbildningskoordinator vid Sodexo AB.

Funkas uppdrag har varit att ta fram innehållsstruktur, koncept samt formge webbplatserna. Med välfungerande interaktionsdesign ser vi till att webbplatsens funktioner är logiskt utformade, att flödet är uppbyggt på ett effektivt sätt och att webbplatsen uppfyller användarens förväntningar på hur den borde se ut och fungera.

Detta har blivit något av en ögonöppnare för oss inför vad det innebär att göra en webbplats tillgänglig för alla. Det är ju liksom inte bara stora bokstäver det handlar om, utan det finns så mycket bakom kulisserna som spelar roll, det är en dimension till. Vi har fått mycket beröm för de nya sajterna, både visuellt och vad det gäller tillgänglighet, säger Jennie Petersson.

Båda webbplatserna är utvecklade på EPiServer med höga krav på tillgänglighet. Funka står även för projektledning, utbildning och löpande drift.

Vi ser det här som början på ett långvarigt samarbete och hoppas få förtroendet att fortsätta utveckla de webbplatser som Sodexo har behov av framöver, säger Johan Kling, Kvalitets- och konsultchef på Funka.

Syncentralen i Stockholms län, öppnas i nytt fönster

Hjälpmedelsservice i Östergötland, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Johan Kling

Titel: Operativ- och kvalitetschef

johan.kling@funka.com (Johan Kling)

+46 8 555 770 62 (Johan Kling)