Altibox skapar tillgänglig TV-upplevelse med hjälp av Funka

Altibox är Norges ledande bredbandsoperatör för Internet, TV-underhållning och IP-telefoni via fiber. De ville skapa en ny TV-upplevelse som är tillgänglig för så många av deras kunder som möjligt.

Kunderna ska enkelt kunna navigera och hitta innehåll som intresserar dem, starta rätt TV-kanal, hitta de program de vill ha i veckans arkiv eller titta på filmer i en av de många apparna. Därför valde Altibox Funka för expertgranskningar av appar och TV-gränssnitt.

Det är lätt att vi stirrar oss blinda på våra egna designlösningar och antar att de är förståeliga för alla. Vi kör regelbundna användarundersökningar och fokusgrupper när vi utformar och skapar nya erfarenheter. Vid flera tillfällen har vi fått användbara tips om hur man kan använda texter, kontraster och färgval. Men nu ville vi ha en omfattande översyn av både TV-dekodern och våra andra appar på mobil och surfplatta. Därför valde vi Funka som leverantör ", säger Svein Aronsen, gruppchef för underhållning på Altibox.

Funka utarbetade en grundlig rapport med granskning av all funktionalitet och beskrev förbättringsområden. Dessutom fick Altibox tips om både snabblösta, mycket effektiva åtgärder och långsiktig vidareutveckling och anpassning av TV-upplevelsen.

Vi har nu fått en bättre förståelse för hur vi ytterligare kan förenkla och klargöra de grundläggande funktionerna i tv-upplevelsen för kunderna. Det som är speciellt glädjande är hänvisningar till standarder, för en bättre anpassad fjärrkontroll och att inkludera röststyrning för de viktigaste funktionerna, säger Svein Aronsen.

Nästa steg i Altibox:s arbete för att öka tillgängligheten är att implementera dessa anpassningar i det löpande arbetet med att förbättra och förenkla tillgången till innehåll. Idag har Altibox 160.000 olika filmer och serieavsnitt i sitt utbud. Nu utvecklas både avancerad användaranalys och artificiell intelligens (AI).

Arbetet med tillgänglighet kommer naturligtvis att innebära stora och spännande utmaningar för oss. Altibox kommunicerar främst digitalt och visuellt med våra användare. Vi använder många bilder och ikoner för olika funktioner. Förenkling och igenkännbarhet är nyckeln till allt vi gör i framtiden. Då är kontinuerliga användartester, fokusgrupper och expertgranskningar avgörande för att lyckas, säger Svein Aronsen.

Kontakt

Johan Kling

Titel: Operativ- och kvalitetschef

johan.kling@funka.com (Johan Kling)

+46 8 555 770 62 (Johan Kling)