Funka ordnar rundvisning för Norges kommunalförbund

Tillgänglighet och k-märkta byggnader – hur hänger det ihop? Det var fokus för den halvdag med rundvisning i vackra Stockholm som Funka anordnade för norska KS, motsvarigheten till SKL i Sverige, i oktober.

Hissplattform vid entré på Hotel Skeppsholmen. FotoMånga tror att det är omöjligt att kombinera tillgänglighet och k-märkta byggnader. Men som Funka och flera andra aktörer har visat går det utmärkt att åstadkomma båda delar om man tänker lite smart. Ofta ligger nyckeln till framgång i att förstå utgångspunkterna för de olika kompetenser och roller som är involverade i ett projekt.

Det är egentligen många hänsyn som ska tas samtidigt: det kulturella värdet ska bevaras, byggnaden ska fungera för den tänkta verksamheten, personer ska kunna ta sig in i den och dessutom finns det ofta miljö- och energimål samt naturligtvis frågor om brandskydd och utrymning.

I Stockholm finns det flera goda exempel på tvärsektoriell samverkan med innovativa resultat. En del av dem har vi samlat på vår projektwebb om att slå hål på myter om tillgänglighet. Om du är nyfiken på att veta mer är du välkommen att kontakta oss. Vi visar dig gärna runt i vår fina stad!

Kan k-märkta byggnader vara tillgängliga? - öppnas i nytt fönster

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)