Funka utbildar funktionsrätts-jurister i Trier

I november blev Funkas Susanna Laurin inbjuden att utbilda i lagstiftning om tillgänglighet och offentlig upphandling vid akademin för europeisk lag, Academy of European Law i Trier, Tyskland. Sessionen var en del av ett två dagars seminarium om EU:s lagar om funktionsnedsättning och FN: s konvention om rättigheter för personer med funktionshinder.

Det är alltid ett nöje att träffa en ny publik, säger Susanna Laurin, VD på Funka. Det var verkligen givande att träffa dessa engagerade jurister från alla hörn av Europa och diskutera framsteg och utmaningar.

Syftet med seminariet var att ge deltagarna nödvändig kunskap och juridiska verktyg för att använda FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionshinder i kombination med relevant EU-lagstiftning i sitt dagliga arbete. Evenemanget var öppet för statstjänstemän och brukarorganisationer från alla EU-medlemsstater.

Academy of European Law, ERA, anordnar kurser, seminarier och konferenser om EU-lagstiftning för en mängd olika målgrupper, bland annat advokater, EU-personal, nationella tjänstemän, domare, åklagare och journalister.

Delar av seminariet spelades in och finns nu på ERA: s webbplats.

Funkas presentation om tillgänglighet och offentlig upphandling vid Academy of European Law, öppnas i nytt fönster

Academy of European Law, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)