Funkas uppdrag för Barncancerfonden

Funka arbetar löpande sedan många år för Barncancerfonden. Det senaste uppdraget har varit att utveckla en kampanjwebbplats för Barncancergalan som hålls den 28 september. Även det svenska humorpriset delas ut på galan, vars syfte är att sprida hopp och glädje, samt samla in pengar till forskning och stöd kring barncancer.

Vi har valt att samarbeta med Funka under många år eftersom de har en hög kompetens inom webbutveckling och för att de besitter expertkunskap i att utveckla tjänster som kan användas av alla, kommenterar Mario Frost på Barncancerfonden.

Lösningen som är utvecklad till Barncancergalan har till syfte att få fler personer att bli barnsupportar och varje månad bidra med pengar till forskning om barncancer.

Det aktuella projektet är ett i raden av många som Funka arbetat med åt Barncancerfonden. Populära funktioner som Funka utvecklat är möjligheten att starta en egen insamling, olika slags gåvor samt en julbutik. Funka har förutom webbutveckling även genomfört utbildningar och användartester åt Barncancerfonden för att de ska kunna erbjuda webbtjänster som kan användas av alla.

- Att arbeta med utvecklingsprojekt åt Barncancerfonden är inte bara stimulerande utan också viktigt eftersom vårt arbete bidrar till att samla in pengar till ett gott syfte – för att bekämpa barncancer, säger Johan Kling, utvecklingsansvarig på Funka.

Barncancerfonden är en insamlingsorganisation som finansierar merparten av den forskning som bedrivs i Sverige kring barncancer. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag. Under 2014 delade Barncancerfonden ut nästan 200 miljoner kronor till forskning om barncancer.

Barncancergalan, öppnas i nytt fönster

Barncancerfonden, öppnas i nytt fönster