Norskt rekryteringsbolag väljer Funka

Med finansiering från det norska ministeriet för barn, ungdom och familjefrågor har rekryteringsbolaget Jobbnorge gett Funka i uppdrag att skapa en rekryteringstjänst som fungerar för alla. Projektet syftar till att alla ska kunna söka arbete utan hinder och Funka började med en Expertgranskning av rekryteringsprocessen och en utvärdering av redaktionsmiljön.

Projektet har två mål. Dels att förbättra rekryteringstjänsten så att alla jobbsökande får samma möjligheter. Dels kompetenshöjning i organisationen och hos Jobbnorges kunder.

Jobbnorge har hela tiden velat gå längre än vad den norska lagen kräver och valde därför att göra en Expertgranskning, säger Daniel Sørensen, försäljningsansvarig på Funkas Oslokontor.

Det ambitiösa uppdraget kommer att pågå under lång tid med workshops, skräddarsydda utbildningar, granskningar och tester.

Vi har precis avslutat ett uppdrag för ministeriet, där vi undersökte vilka digitala hinder som finns för personer med funktionsnedsättning. Att vi nu skapar en mer inkluderande rekryteringsprocess känns som ett naturligt nästa steg, säger Daniel Sørensen och ler.

Jobbnorge utvecklar söksystem och levererar jobbannonser på nätet och papper. I rekryteringslösningen kan jobbsökande söka och hitta lediga tjänster, och arbetsgivare kan annonsera och bearbeta ansökningar.

Vi har varit mycket nöjda med leveransen från Funka, säger projektledare Solfrid Tjærandsen på Jobbnorge. Hela organisationen ser fram emot att öka vår kompetens inom tillgänglighet. Med ett bra verktyg i botten och hög kompetens hos våra medarbetare, har vi möjlighet att nå målet att bli ledande i Norge.

Oavsett konjunktur är andelen personer med funktionsnedsättning som befinner sig utanför arbetsmarknaden konstant och hög. Det har naturligtvis många orsaker, något som Funkas rapport till ministeriet klart visar, men en viktig del är att kunna hantera rekryteringsprocessen.

Vi är medvetna om att det kan vara krävande och utmanande för personer med funktionshinder att komma in i arbetslivet. Vi vill göra vår del för att hjälpa till att sänka trösklarna. Att ansöka om en ledig tjänst genom jobbnorge.no bör inte uppfattas som ytterligare ett hinder på vägen till jobb, avslutar projektledare Solfrid Tjærandsen.

 

Jobbnorges webbplats (text på norska), öppnas i nytt fönster