Vilken myndighetswebbplats är bäst?

Den frågan får vi ofta, men den är ganska svår att besvara. Webbplatser kan ju vara bra på en sak men lite sämre på en annan. Tekniskt tillgängliga men med ett innehåll som är jättesvårt att förstå sig på. Eller på något annat sätt lite både och. Vi vill hellre svara på vilka myndigheter som jobbar på ett bra sätt med tillgänglighet. Förebilder vad gäller själva processen känns mer relevant än att peka på en specifik URL. Men snart kanske det finns en självklar vinnare?

Försäkringskassan har, i likhet med flera andra av våra kunder, höga ambitioner vad gäller tillgänglighet. I september gick de ut med att de ville bli ”bäst i klassen” – jättekul tycker vi!

Det har nämligen inte varit någon riktig konkurrens på området i Sverige. Att en myndighet går ut med den här målsättningen hoppas vi kan inspirera fler till samma sak. Vem vet, kanske bestämmer sig Arbetsförmedlingen eller Skatteverket för att bli ännu bättre?

Det vore en fantastisk utveckling, så stötta gärna projektet genom att tycka till om betaversionen nu när du har chansen!

Försäkringskassan vill bli bäst på tillgänglighet, öppnas i nytt fönster

Försäkringskassans betasajt, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)