Det jag gör på Funka

Jag är Certified Professional in Accessibility Core Competencies (CPACC) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Min drivkraft på jobbet

Jag tror att tillgänglighet och arbetet med att upprätthålla tillgänglighet i IT-lösningar ger bättre produkter för alla. Att sprida det glada evangeliet om tillgänglighet och hjälpa kunder att göra sina lösningar tillgängliga för så många människor som möjligt får mig att jobba med ett leende varje dag. Jag har en magisterexamen i tillgänglighet inom IT men jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden på Funka. Att ha det här jobbet som kräver att jag ständigt lär mig nya saker är en av de saker jag gillar bäst med mitt jobb.

Tidigare jobb

Jag har en varierad bakgrund, bland annat har jag arbetat som analytiker kring tillgänglighet, testanalytiker på DNB, nätverkstekniker på TDC, CTO och medgrundare i en av de största studentföreningarna i Norge, universitetslärare vid OsloMet, pizzaleverans, säkerhetsvakt, anställd i en närbutik och tidningsförsäljare.

Förutom arbete med tillgänglighet har jag också professionell erfarenhet av webbutveckling med React, WordPress, Grav, Sanity.io, Django och PHP samt erfarenhet av C #.

Personligt

Jag spenderar en chockerande mängd av min fritid på att läsa om JavaScript-ramar och leka med Linux-distributioner. Jag är en aktiv gamer men saknar de färdigheter som krävs för att vinna, jag lyckas dock ha kul. Jag gillar att gå på tur i skog och mark och gaming-nätter med trevligt sällskap och chips.