Anett Ruszanov

Titel: Projektledare för EU-projekt

Det jag gör på Funka

Som projektledare för EU-projekt ansvarar jag för att ta fram och genomföra framgångsrika samarbeten med organisationer från hela Europa. Jag arbetar också med att identifiera möjligheter till projektfinansiering så vi kan fortsätta ligga i framkant vad gäller forskning och innovation. Jag säkerställer också att vi utnyttjar våra väletablerade relationer och ser till att vi når ut till nya partners.

Min drivkraft på jobbet

Jag har valt att jobba på Funka eftersom jag fullt ut står bakom företagets vision om ett inkluderande samhälle. Jag tror på innovation som ett sätt att påverka samhället - både på politisk nivå och med konkreta åtgärder. På EU-nivå finns en politisk vilja att lösa problem och ta sig an utmaningar. På Funka gör vi det i praktiken genom vår expertis om hur man skapar inkluderande digitala lösningar för och med användare.

Tidigare jobb

Jag har jobbat för olika organisationer i Bryssel sedan 2004. Jag har varit politisk rådgivare för det största ungerska företagsförbundet, MGYOSZ Brussels Office och chef för Norra Ungerns EU-kontor. De senaste tio åren har jag varit projektledare för de europeiska nätverket för regioner, ERRIN. Mina fokusområden har varit projekt om offentligt engagemang, medskapande och digital hälsa, samt aktiv och hälsosam åldrande.

Personligt

Jag är ursprungligen från Ungern, har studerat i Frankrike och bor sedan många år i Bryssel. Jag tycker om att bo i en mångkulturell miljö. Min passion är en hälsosam livsstil både vad gäller mat och sport. Det är viktigt för mig att ha positiva människor omkring mig och skapa oförglömliga och värdefulla minnen tillsammans med dem.