Danne Borell

Titel: Kvalitetssäkrare av pdf-dokument och utbildare

Det jag gör på Funka

Det roliga med Funka är att man får göra många olika saker. Jag gör tekniska granskningar av webbsidor, arbetar med pdf-dokument, håller utbildningar i olika ämnen, gör syntolkningar, och arbetar ibland som fotograf. Att arbeta på Funka är att ständigt utvecklas. Jag är certifierad Web Accessibility Specialist (WAS) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Min drivkraft på jobbet

Jag motiveras av den positiva stämningen på Funka. Alla gör sitt bästa för att åstadkomma något bra och jag vill gärna vara en del av det. Dessutom är det väldigt kul att hålla utbildningar. Jag är lite blyg men det är roligt att möta folk och få lära ut något jag tycker är intressant.

Tidigare jobb

Jag arbetade som webbutvecklare på ett företag i Stockholm tidigare. Jag har studerat japanska, som jag talar flytande, och lite koreanska, som jag har glömt, på Stockholms universitet, samt gått en yrkesutbildning i webbutveckling på Nackademin. Det har nytta av när jag gör tekniska granskningar. Webbutvecklingen alltså, inte så mycket japanskan.

Personligt

Jag har många hobbys och intressen, lite för många kanske? Bland annat så skriver jag musik, fotograferar, hjälper till med bibelundervisning på franska, skypar med min flickvän på japanska och spelar gärna brädspel med mina vänner när jag får en kväll över.