Ebba Myrsten

Titel: Partneransvarig och samordnare för testpersoner

Det jag gör på Funka

Jag ser till att vi skapar och behåller goda relationer till våra testpersoner som medverkar i användartester och till funktionshinderrörelsen.

Min drivkraft på jobbet

För mig handlar tillgänglighet om mänskliga rättigheter. Att få vara en del av Funkas arbete för ett mer inkluderande samhälle känns stimulerande på flera sätt!

Tidigare jobb

Jag har en Master i mänskliga rättigheter där frågor om rättigheter för personer med funktionsvariationer varit mitt fokus. Innan dess har jag läst en Kandidat i socialpsykologi. Mitt senaste arbete var som försäkringshandläggare i Göteborg. Jag har även arbetat mycket med ungdomar, exempelvis som turnéledare via Sveriges Elevkårer, lärare för ensamkommande flyktingungdomar och läger för ungdomar med olika typer av funktionsvariationer.

Personligt

Jag kommer ursprungligen från Sveg och har familj och vänner utspridda runt om i Sverige vilket medför en och annan resa för att besöka nära och kära. Som nyinflyttad till Stockholm finns det också mycket för mig att upptäcka här. När jag inte promenerar längs Stockholms gator gillar jag att utforska Netflixs utbud, brodera och dansa salsa.

Under en längre tid har jag försökt att lära mig spela munspel och förhoppningsvis kommer jag snart kunna framföra ett stycke där någon känner igen melodin.