Ewa Björk

Titel: Forskningsassistent

Det jag gör på Funka

Som forskningsassistent söker jag upp, planerar och strukturerar finansieringsmöjligheter inom forskning och innovation. Jag stöttar projektledning och projektkoordinatorer med administrativa uppgifter, tidrapportering, budgetunderlag, reseplanering och att organisera möten. I mina arbetsuppgifter ingår också att söka och koordinera projektpartners.

Min drivkraft på jobbet

Det är oerhört viktigt för mig att känna att mitt arbete gör skillnad och att jag är en del av en organisation vars mål är att göra världen till en bättre plats. Funkas verksamhet och värderingar ligger i linje med allt det jag själv står för och tror på vilket gör att jag med glädje går till jobbet varje morgon!

Tidigare jobb

Innan jag började på Funka jobbade jag som handläggare för Erasmus+ programmet på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). För dess var jag organisationssekreterare/verksamhetsledare på Unga Synskadade Stockholm. Jag har en akademisk bakgrund i samhällskunskap med filosofi som huvudämne.

Personligt

Jag kommer ursprungligen från Polen men jag har bott i Sverige sen år 2005. Jag är en öppen person som är nyfiken på människor och som gärna lär sig av andra.

På fritiden umgås jag gärna med mina vänner och familj, men min ”egen tid” ägnar jag helst till en god bok, ett glas vin, musik och...choklad – min passion!

Jag bor i Bromma med min man Henrik och vår son Arvid.