Det jag gör på Funka

Jag är art director på Funka.

Min drivkraft på jobbet

Jag är väldigt intresserad av webb, interaktionsdesign och hur användare rör sig i digitala medier. Som formgivare förespråkar jag enkelhet och renhet och målet för mig är att skapa snygg design som är mer än ett yttre; i lika hög grad funktion, navigation och skalbarhet. Dessutom gillar jag den kreativa processen där idéer realiseras och blir extremt peppad av att jobba tillsammans med kreativa människor.

Tidigare jobb

Min bana startade som illustratör, men jag upptäckte att noggrannheten och helhetsgreppet inom formgivning intresserade mig mer. Jag har tidigare jobbat som Art Director på Nobel Media och Nobelprisens webbplats Nobelprize.org i 13 år. Som AD på Nobel Media var jag ansvarig för allt grafiskt material och arbetade bland annat med varumärkesidentitet, formgivning till digitala medier, användartester, lärospel för ungdomar och trycksaker. Vid sidan om jobbar jag som frilansande formgivare åt olika kunder och gör bland annat logotyper och grafiska identiteter, webbformgivning och trycksaker. Jag designar även mönster till tyg, brickor och tapeter.

Personligt

Ursprungligen kommer jag från Västerås, men bor och trivs sedan 10 år i Mälarhöjden i ett litet 30-talshus. Intressen är bland annat foto, heminredning, byggnadsvård, trädgård och mode. En favoritsyssla är att trycka textiltryck och formge mönster. Jag gillar också att leta fina mönstrade textiler och porslin på loppmarknader.