Tillgänglighetsgranskare

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att kvalitetssäkra våra kunders digitala tjänster så att de lever upp till gällande lagkrav om tillgänglighet. Arbetet består i att granska kunders webbplatser eller olika digitala gränssnitt, notera brister och förbättringsmöjligheter samt registrera dem i olika webbaserade rapportmallsystem.

Utifrån det hjälper vi dem sedan vidare, antingen i skriven form eller i möte hos kund. Arbetet sker mestadels på kontoret, men innehåller också ett överlämningsmöte med kunden som kan ske genom ett webbmöte eller ett möte på plats hos kund tillsammans med en kollega. Du kommer även att arbeta med att vidareutveckla våra rekommendationer och lösningsförslag. Det krävs att man förstår de tekniska kraven och de aktuella lagarna och riktlinjerna som finns inom tillgänglighetsområdet, vilket du kommer att få utbildning, upplärning och stöd med inledningsvis. 

Du samarbetar med kunder, kollegor och du rapporterar till teamledaren för UX, Design & Analys. Rollen som Tillgänglighetsgranskare är en central del av Funkas kärnverksamhet. För att lyckas i rollen krävs att du trivs med att arbeta systematiskt, utifrån förutbestämda kriterier och enligt befintliga lagkrav. 

Arbetsuppgifter:

Vi söker en Tillgänglighetsgranskare som drivs av att utveckla interaktionen mellan teknik och människa samt att bidra till ökad samhällsnytta genom att vara med på den fortsatta utvecklingsresan mot ett samhälle med självklar digital tillgänglighet för alla. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas där du har möjlighet att vara med och påverka verksamhetens fortsatta utveckling utifrån en redan stark position som världsledande med kunskap om och metoder för ökad tillgänglighet. På huvudkontoret i Stockholms innerstad arbetar vi tillsammans i positiv anda och moderna lokaler. Vi är ett starkt lag med hjärtat på rätta stället som drivs av att skapa mervärde för våra kunder. Som en av våra Tillgänglighetsgranskare har du det viktiga uppdraget att granska och förbättra våra kunders digitala gränssnitt enligt gällande lagkrav.

Mer information om tjänsten som Tillgänglighetsgranskare hos Funka hittar på här, öppnas i nytt fönster