Jon Switters

Titel: Projektledare för europeiska projekt

Det jag gör på Funka

Jag arbetar med våra EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt och med att se till att Funkas kunskap om tillgänglighet når ut till världens alla hörn.

Min drivkraft på jobbet

Jag drivs av möjligheten att göra skillnad i samhället genom att göra det mer tillgängligt för personer som annars riskerar att uteslutas. Tillgänglighet är ett brett ämne som gör det möjligt för oss att arbeta i en mängd olika sektorer över hela världen och hjälpa till att göra både den digitala världen och den byggda miljön mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Tidigare jobb

Jag började min karriär som affärskonsult för PriceWaterhouseCoopers i Madrid. Efter 4 år i konsultbranschen började arbeta för Malagas Stad med EU-finansierade projekt om hållbarhet och samarbete mellan städer. Nu senast har jag jobbat för Lisbon Council, en tankesmedja i Bryssel, där jag fokuserat på EUs digitala innovationspolitik. Jag har också erfarenhet inom ämnesområden som aktivt och hälsosamt åldrande, smarta städer, e-förvaltning och utformning och genomförande av digitala kommunikationsstrategier.

Personligt

Även om jag föddes i Storbritannien, betraktar jag mig själv som halvspansk efter mer än 15 år i landet. Min passion är att resa. Jag älskar att upptäcka nya platser, se sevärdheterna, träffa lokalbefolkningen och - framför allt - njuta av maten. Jag älskar att löpträna, gå till gymmet och åka skidor i Sierra Nevada när jag får chansen. Jag har också nyligen börjat med bergsklättring och hoppas på att hinna ta surflektioner. När jag nu bor i Malaga på Spaniens sydkust vill jag göra det mesta av havet och den vackra naturen!