José Angel Martínez Usero

Titel: Ansvarig för Europeiska projekt

Det jag gör på Funka

Jag arbetar med att hitta finansiering och partners till Funkas forsknings- och innovationsprojekt på europeisk nivå.

Min drivkraft på jobbet

Utmaningen är att hitta praktiska och marknadsmässiga lösningar som underlättar för personer som annars riskerar att hamna utanför samhället. Vi täcker ett brett spektrum av frågor, från e-tjänster inom offentlig förvaltning, sjukvård och utbildning, till tillgänglighet i fysisk miljö, ”smarta städer” och egentligen alla aktiviteter där det finns tillgänglighetsaspekter.

Tidigare jobb

Jag började min yrkeskarriär inom bibliotek och informationshantering. Efter några år orienterade jag mig mot utbildning och arbetade som universitetslärare inom webbutveckling och multimediaproduktion. De senaste åren har jag lett flera europeiska forskningsprojekt kring IT och funktionshinder för Technosite, ett IT-bolag ägt av den spanska synskadeorganisationens stiftelse ONCE.

Personligt

Jag tycker om allt som inkluderar vatten och natur, troligtvis eftersom jag växte upp på landsbygden i den lilla provinsen Murcia vid Medelhavskusten. Jag tycker om att laga mat, min specialitet är skaldjurspaella med linser och chorizo, och att promenera med min hund Tita runtom i Madrid. Jag älskar att upptäcka nya kulturella traditioner, all sorts musik, och dans. Jag kommer från en kulturell familj, min syster är operasångerska och min bror regissör.