Josefin Wessman

Titel: Tillgänglighets- och användbarhetsexpert

Det jag gör på Funka

Jag granskar gränssnitt för att förbättra användbarheten och göra det mer tillgängligt för alla, oftast handlar det om granskning av digitala gränssnitt. Jag hoppas att med mer erfarenhet av arbetet i framtiden kunna hålla inspirerande utbildningar. Jag är certifierad Web Accessibility Specialist (WAS) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Min drivkraft på jobbet

Jag drivs av viljan att designa för alla och även att kunna kommunicera vad användbarhet och tillgänglighet är och hur det uppnås. Det är spännande att försöka hitta nya lösningar med hjälp av nytänkande och kreativitet.

Tidigare jobb

Bakom mig har jag en utbildning till civilingenjör och lärare inriktat på data, med flera kurser inom människa-data-interaktion. Det visade sig vara en perfekt förberedelse för analysarbete här på Funka. Jag har även arbetat som ledsagare.

Personligt

Det är roligt att lära sig nya saker och att hålla på med olika projekt, speciellt inom matlagning, musik eller hantverk. Det senaste var en smideskurs som gav mig mersmak. Nu vill jag ha en egen smedja! Men det kan ändras när jag provat något mer. Trivs att spendera tid med min fästman, gärna på hans hemort på Gotland.