Det jag gör på Funka

Jag bidrar till att Funkas kunder publicerar tillgängligt webbinnehåll. Mitt arbete omfattar att jag

  • analyserar hela eller delar webbplatser, eller specifika texter
  • bearbetar texter till klarspråk eller lättläst svenska
  • föreläser
  • utbildar

Min drivkraft på jobbet

Jag vill jobba med något som gör skillnad, som förbättrar världen för någon eller för många. Jag vill värna alla människors lika värde, i stort och i smått. Det borde vara en självklarhet att offentlig sektor i Sverige informerar med ett språk som är enkelt nog för de flesta att förstå. Men eftersom det inte är det jobbar jag vidare.

Tidigare jobb

Tillgänglighet har varit en röd tråd genom hela mitt yrkesliv, ända sedan början av 90-talet, då jag jobbade på Hjälpmedelsinstitutet (numera Myndigheten för delaktighet). Jag är journalist och har jobbat länge med begripligt och lättläst språk. Bland annat för Länstidningen i Östersund och Centrum för lättläst (numera Myndigheten för tillgängliga medier). Som projektledare har jag arbetat för funktionshinderorganisationer som NHR, Neuroförbundet, och THF, Talhindrades riksförening. Jag har också varit med och startat tjänsten Teletal. Under fyra år jobbade jag också på Sveriges Television, främst som arbetsledare för Tittarservice, men även med tillgänglighetsfrågor. I år är det tolv år sedan jag började arbeta på Funka.

Personligt

Jag känner stor tacksamhet inför det livet ger. Efter en period av för mycket och fel stress försöker jag nu att ta dagen som den kommer, med det den bjuder på. Knalliga, starka höstfärger, rimfrostig gnistrande vinter, spirande skir vår eller blomstrande sommarhagar, det finns något vackert i allt. Jag har alltid varit intresserad av det som gör att vi människor mår bra, och har även en fil. kand i hälsopedagogik. Jag har två fantastiska barn. Jag gillar utmaningar, även fysiska. Gärna ultralöpning. Hänger du med?