Karin Nilsson

Titel: Tillgänglighet och användbarhetskonsult

Det jag gör på Funka

Jag är UX-designer och arbetar med olika konsultuppdrag för att säkerhetsställa att tillgänglighet appliceras i alla delar av utvecklingen av gränssnitt. Jag arbetar även med att granska digitala gränssnitt, leda workshops och hålla i utbildningar.

Min drivkraft på jobbet

För mig är den stora drivkraften att kunna vara med och skapa tillgängliga tjänster som förbättrar och förenklar livet för alla människor och samhället i stort. Jag tror på att arbeta användarcentrerat för att hitta kreativa lösningar och skapa en ökad förståelse kring hur viktigt det är med tillgänglighet.

Tidigare jobb

Det som fick mig att bli intresserad av UX-design och tillgänglighet var när jag arbetade som personlig assistent. Då fick jag upp ögonen för hur olika tekniska lösningar spelade en oerhört viktig roll för att alla ska få samma möjligheter att kunna ta till sig information i samhället. Detta ledde till en kandidat i Interaktionsdesign och en c-uppsats om kognitiv tillgänglighet på webben. Innan jag började på Funka praktiserade jag på på Antrop, en ux- och tjänstedesignbyrå. Där fick jag möjlighet att vara med och driva ett projekt för att ta fram en kundresa till kund utifrån en användarcentrerad designprocess.

Vid sidan om har jag utbildat mig till yogalärare och håller i hatha och yinyogaklasser lite då och då.

Personligt

Jag har bott på lite olika platser i Sverige men har nu landat söder om Stockholm med min sambo och bonusdotter. När jag inte jobbar så fylls mitt liv med vänner, dans, musik, konst och att vandra runt i naturen. Sedan har jag alltid gillat att snickra och renovera så mitt senaste projekt är att gå en finsnickerikurs. Drömmen är att få egen snickarbod.