Det jag gör på Funka

Jag arbetar med att analysera och implementera förbättringar för våra kunder. Jag arbetar också med kurser och konferenser samt kunskapsöverföring. Med en grund inom programmering har jag också en god inblick i de tekniska aspekterna av tillgänglighet inom IT. Jag är också Certified Professional in Accessibility Core Competencies (CPACC) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP) och har programmeringserfarenhet med CMS:er, JavaScript, JavaScript-baserade ramverk, PHP, HTML och CSS.

Min drivkraft på jobbet

Jag brinner för att utvecklare och designers tar ett större ansvar när det gäller webbtillgänglighet. Jag tror att det är utvecklarna och designerns ansvar att se till att så många som möjligt kan interagera och njuta av de produkter och tjänster som skapas. Jag älskar en bra diskussion om vilka andra fördelar man kan få genom att designa produkter och lösningar på ett tillgängligt sätt. Jag är också väldigt intresserad av automatiserade testverktyg för tillgänglighet.

Tidigare jobb

Jag har arbetat som testanalytiker på DNB och utvecklare på Infront. På båda dessa platser arbetade jag med att få lösningar att följa principerna kring universell design och testa mot WCAG-krav. På båda dessa platser träffade jag några mycket begåvade människor som jag är hedrad att ha arbetat tillsammans med. Genom min magisterexamen i tillgänglighet inom IT har jag också haft möjlighet att undervisa i ämnen som ”Introduktion till programmering” och ”Programmering för lärare” vid universitetet OsloMetropolitan som lektor. Några av mina största utmärkelser inkluderar att vinna ”Engineers hederspris” och ”SiO: s hederspris”.

Personligt

Jag älskar den norska naturen och landskapet och är ofta ute i skogen och plockar svamp. Å andra sidan älskar jag också att stanna inomhus med en varm kopp choklad och spela datorspel. Tidigare har jag också hållit på med dans, swing och salsa, spela teatern, golf, åka snowboard och att vara radiovärd. Jag identifierar mig som en framåtblickande lagspelare och en person som uppskattar öppen och ärlig kommunikation.