Det jag gör på Funka

Jag är art director på Funka. Jag är Certified Professional in Accessibility Core Competencies (CPACC) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Min drivkraft på jobbet

Jag drivs av att hitta kreativa lösningar där god design bidrar till att förenkla och förtydliga ett informationsflöde. För mig är det viktigt att känna att jag gör skillnad, och det är fantastiskt att varje dag gå till jobbet och veta att mitt arbete bidrar till att fler får tillgång till information.

Tidigare jobb

Jag har en kandidatexamen inom grafisk design, kommunikation och projektledning, och har även studerat konst på folkhögskola. Min tidigare arbetsplats var på Migrationsverkets huvudkontor där jag arbetade med allt från planering och genomförande av kommunikationsinsatser, till formgivning av informationsmaterial, webbdesign, illustration och animation. Jag har också haft ett eget företag inom marknadsföring.

Personligt

Mitt barndomshem ligger i Ljungby i Småland, men jag har flyttat runt en hel del och bor nu tillsammans med min dotter och sambo i södra Stockholm. Konst och design är mina största intressen, och jag besöker gärna konstutställningar och museer för inspiration. När jag ska koppla av gör jag det helst med att rensa ogräs i grönsakslandet eller med en kopp te och en stickning framför en bra film.