Linus Ersson

Titel: Tillgänglighets- och användbarhetsexpert

Det gör jag på Funka

Jag är interaktionsdesigner och expert på tillgänglighet.

Min drivkraft på jobbet

Min drivkraft är känslan av att göra livet lättare för människor med olika former av funktionsvariationer. Jag har själv en son med Asperger och jag är aktiv i olika nätverk framför allt när det gäller skolfrågor. Att vara en del av utvecklingen att göra digitala verktyg och webb tillgänglig för alla människor oavsett variation är väldigt spännande.

Tidigare jobb

Närmast kommer jag från 1177 Vårdguidens invånartjänster där jag arbetade som interaktions- och tjänstedesigner. Innan dess har jag arbetat i 15 år tillsammans med ett litet företag, Råbe och Kobberstad AB, där vi utvecklade programvaror till missbrukarvård och Socialtjänst i Sverige och Norge. Jag var med och byggde upp det företaget från grunden och var ansvarig för kravställning, interaktions- och grafisk design men även utbildning och lite programmering.

I grunden är jag konstnär och keramiker med en Master of Fine Art (MFA) från Konstfack. Jag är fortfarande verksam som konstnär vid sidan om och för mig har båda dessa världar berikat och varit en tillgång för varandra.

Personligt

Musik, gärna live, är den stora inspirationskällan för mig men också alla andra former av kultur. Film, dans, design och förstås konst i alla former.
Min son har precis börjat gymnasiet med inriktning spelutveckling och tillsammans med honom har jag under årens gång ritat deckargåtor, gjort dataspel, spelat in stop-motionfilmer och sytt läskiga halloweendräkter.