Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

Det jag gör på Funka

Som Forsknings- och innovationschef har jag fullt sjå med att välja ut vilka av alla spännande idéer vi ska satsa på, att skriva ansökningar och driva en del av projekten. Jag är strategisk konsult vad gäller policy, upphandling och lagstiftning. Dessutom är jag teknisk expert i ett antal standardiseringskommittéer. Och så är jag stolt över att vara Certified Professional in Accessibility Core Competencies (CPACC) genom International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

Min drivkraft på jobbet

Det är en stor förmån att få arbeta med framtidens teknik på individens villkor - och jag har ett härligt kreativt gäng omkring mig. Funkas uppgift är spännande och viktig, vi driver utvecklingen och jag vågar påstå att vi förändrar världen. Pragmatiker skulle jag vilja kalla oss, hellre än konsulter. Allt vi gör är testat i verkligheten. Inte en gång, utan många. Därför vet vi vad vi pratar om, vi har torrt på fötterna och vågar sticka ut hakan. Det gör det roligt att gå till jobbet.

Tidigare jobb

Jag kom till Funka från tjänsten som Vd på Ideella Spel, ett företag i SRFs företagsgrupp, och har även varit informationsansvarig på Independent Living Institute. Jag har jobbat som konsult inom media och kommunikation och lett ett antal större kulturprojekt i Sverige och Danmark. Från början är jag klassiskt skolad musiker som har turnerat världen runt och spelat in flera skivor.

Personligt

Jag är en livsnjutare som bor vid vattnet i Stockholms skärgård och ägnar lediga stunder åt musik, båtar, mat och vin.