App, app, app – 23 juni ska appar vara tillgängliga!

Webbtillgänglighetsdirektivet ställer krav på att webbplatser, extranät, intranät, dokument och appar ska vara tillgängliga. Alla som omfattas av lag om tillgänglighet i digital offentlig service, eller DOS-lagen som den svenska implementationen av direktivet kallas, har fram till 23 juni i år på sig att se till att just apparna är tillgängliga.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster
Våra telefoner är för mig och många andra det första vi ser på morgonen och det sista vi lägger ifrån oss på kvällen. Våra telefoner är med oss genom hela dagen, de hjälper oss hålla kontakten med varandra, de underhåller oss när vi har tråkigt och de vägleder oss när vi behöver hitta rätt igen. Självklart måste apparna funka för alla, säger Melad Munther, Tillgänglighets- och användbarhetsexpert på Funka.

Många aktörer som omfattas av lagen, inte minst statliga, regionala och kommunala bolag inom exempelvis kollektivtrafik, el-bolag eller vårdgivare, erbjuder appar till sina kunder och användare.

Att vi använder telefonen nästan överallt ställer höga krav på apparnas tillgänglighet. Om det är en skakig buss som gör att det är svårt att träffa små klickytor, att jag behöver bra kontraster för att solen skiner på skärmen eller att jag har en medfödd funktionsnedsättning – oavsett varför behöver vi alla tillgänglighet förr eller senare i livet, fortsätter Melad Munther, Tillgänglighets- och användbarhetsexpert på Funka.

Tre tips från experten

På Funka tycker vi att alla borde tänka på tillgänglighet i appar, inte bara för att den 23 juni närmar sig. Men eftersom allt fler hör av sig till oss nu när datumet närmar sig vill vi gärna bjuda på tre enkla råd:

Igenkänning

Återanvänd element och funktionalitet som användaren känner igen. Både Google och Apple delar med sig av sina resurser för ökad tillgänglighet, vilket för att vissa element ofta återkommer. Många standardelement som finns i iOS och Android är tillgängliga från start och fungera med inbyggda skärmläsarverktyg som VoiceOver och TalkBack. Att återanvända kanske låter som att fuska, men tvärtom betyder det att användaren känner igen sig, vilket gör det betydligt lättare att komma igång och använda en ny app. Konsekvens är en viktig del av tillgänglighet.

Motorik

Många appar använder sig av gester, vilket kan vara effektivt och bra. Men se alltid till att det finns ett annat sätt att utföra samma kommando på, exempelvis genom en knapptryckning, eftersom inte alla användare kan utföra alla gester. Användare med olika typer av hjälpmedel eller någon form av nedsatt rörlighet behöver ett alternativt sätt att hantera gränssnittet som inte bygger på gestik.

Testa

Slå på de inbyggda hjälpmedlen på din telefon och försök att navigera genom ditt gränssnitt. Kommer du åt alla funktioner med den inbyggda skärmläsaren? Läser den upp funktionerna på ett sätt så att du skulle förstå vad det handlade om även om du inte tittade? Vad händer när du förändrar storleken på texten – och när du byter från ”stående” till ”liggande” position på telefonen?

Analysen har gett oss ett tydligt underlag för våra prioriteringar och teamen är redan igång med åtgärder. Dessutom har vi fått kunskaper om till exempel apputveckling som vi kan använda på alla produktområden.

Erik Hedin, Lead Digital Accessibility, SVTi