Branschorganisationen IAAP firar femårsjublieum!

Under den årliga internationella konferensen M-Enabling Summit i Washington DC i juni firade IAAP 5 års jubileum. Det är naturligtvis medlemmarna som är beviset på organisationens framgång och många har varit väldigt aktiva under de här första åren. Under jubiléet fick några av de som bidragit särskilt till IAAPs framgång över hela världen ta emot hedersutmärkelser.

Att uppmärksamma IAAP-medlemmar genom priser är naturligtvis bara ett litet bevis på uppskattning, men ändå viktigt. Eftersom så många experter har ägnat sin fritid åt att få IAAP att lyckas, är prisceremonien en möjlighet att säga tack, säger Axel Leblois, VD för G3ict och IAAP, som inledning till firandet och prisutdelningen.

De utmärkelser som delades ut var i sex olika kategorier:

  • UX-avdelningen vid Princeton University fick ta emot pris som ”medlemsorganisation som leder arbetet inom tillgänglighet och certifiering inom universitetsvärlden”. Mary Albert och Damian Sian tog emot priset på universitetets vägnar.
  • Rosemary Musachio fick pris som individuell medlem som ”främjar inkludering bland vänner och kolleger”.
  • Kathy Wahlbin, Paul Bohman och Pina D'Intino tilldelades pris för att de ”ägnat oerhört mycket tid åt frivilligt arbete för IAAP”.
  • Rob Sinclair och David Dikter tilldelades pris för deras ”pionjärarbete med att säkerställa att IAAP blev verklighet”.
  • Sharon Spencer fick pris som en av de första administrativa företrädarna för IAAP, som ”skapade en solid grund för organisationen”.
  • Jay Cardinali, Susanna Laurin, Nigel Lewis och Mary Rainer-Skala fick pris för ”internationellt ledarskap med fokus på att främja IAAPs uppdrag som organisation”.

IAAP planerar att fortsätta visa tacksamhet och lyfta fram goda exempel när organisationen fortsätter växa.

IAAP (text på engelska), öppnas i nytt fönster

IAAP Nordic, öppnas i nytt fönster

M-Enabling Summit (text på engelska), öppnas i nytt fönster

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)