Den 8 december är det dags för vår återkommande Funkis-träff!

Funkas forsknings- och innovationsavdelning bjuder traditionsenligt in till ett möte där vi berättar om vår spännande forskningsverksamhet och lyssnar på användarnas idéer om vad vi borde göra framöver.

Vi vänder oss till dig som har en funktionsnedsättning, som jobbar inom funktionshinderrörelsen eller annan del av civilsamhället. På träffen kommer du att få höra om det senaste inom tillgänglighetsområdet, vilka projekt som Funka arbetar med just nu och i vilka uppdrag vi behöver din hjälp!

Just nu driver vi flera spännande projekt, bland annat om att öva på att handla och betala online, om hur personer med funktionsnedsättning kan använda sina upplevelser av otillgänglighet till att göra världen bättre, samt hur automatisk tillgänglighet kan hjälpa alla som jobbar med att publicera på webben.

Datum: Tisdag, 8 december klockan 13.00-15.30 inklusive tid för frågor och nätverkande!
Plats: Online möte via Zoom. Länken skickas ut i förväg så du kan prova hur tekniken funkar om du vill.

Har du ett problem som borde lösas?

Kanske har du en idé till ett projekt som du behöver hjälp med? Funka kan arbeta tillsammans med dig för att göra världen mer tillgänglig. Vi bollar gärna idéer och potentiella lösningar! Tack vare vår forsknings- och innovationsavdelning kan vi stötta projekt där det verkligen behövs.

Vi samarbetar gärna med dig och dina medlemmar

Funka tror på samverkan. Därför letar vi alltid efter nya partners. Vi driver projekt på egen hand, men ofta samarbetar vi med universitet, expertorgan och funktionshinderorganisationer. Tillsammans hittar vi lösningar på riktiga problem.

Tillgänglighet

Onlinemötet kommer att textas automatiskt och det finns möjlighet att ställa frågor antingen genom mikrofonen eller i chatten. Det blir inte lika bra som när vi kan träffas i vårt mötesrum, men vi vill inte missa möjligheten till dialog med våra viktiga samarbetspartners så nu försöker vi göra så gott vi kan trots världsläget.

Har du frågor redan nu?

Om du funderar på något kring den nya lagstiftningen, om tillgänglig teknik, digitala hjälpmedel eller om du har en projektidé som du vill diskutera med oss får du väldigt gärna höra av dig i förväg. Vi försöker hinna med att ta upp alla inkomna frågor!

Informationsträffen är naturligtvis gratis. Men för att vi ska kunna skicka en möteslänk till dig och förbereda mötet på bästa sätt vill vi att du anmäler dig, senast den 7 december till Ewa Björk, ewa.bjork@funka.com 

Kontakt

Ewa Björk

Titel: Forskningsassistent

ewa.bjork@funka.com (Ewa Björk)

+46 8 555 770 71 (Ewa Björk)