Funka firar Global Accessibility Awareness Day i München

Global Accessibility Awareness Day, GAAD, går ut på att sprida medvetenhet om tillgänglighet till nya grupper. Dagen uppmärksammas internationellt av många olika tillgänglighetsexperter den tredje torsdagen i maj varje år, 2019 är det den 16:e maj. I fjol hade vi fokus på inlevelseövningar i Stockholm, i år kommer vi att delta på ett evenemang i München.

Den tredje torsdagen i maj händer det mycket inom tillgänglighetsvärlden. Många experter fokuserar på att nå ut till personer som inte kan så mycket om ämnet sedan tidigare. På Funka har vi genom åren haft öppet hus, inlevelseövningar på stan, vi har gjort event på Stockholms Universitet, visat tillgängliga spel och mycket annat.

I år kommer Funkas Susanna Laurin att delta i en panel vid ett event i München organiserat av Atos.

Jag var mycket angelägen om att Susanna skulle dela med sig av sin rika kunskap till oss och blev glad när hon accepterade min inbjudan att delta på vårt GAAD-event i München i år, säger Neil Milliken, global chef för tillgänglighet hos Atos.

Atos genomför liknande GAAD aktiviteter i London, Madrid, München och Amsterdam, plus webbinarier i USA. Två teman är genomgående för årets evenemang: artificiell intelligens och tillgänglighet i arbetslivet. Målet är att utbyta erfarenheter och få igång en diskussion.

Eventet i London streamas, öppnas i nytt fönster

Bakgrund:
Global Accessibility Awareness Day firas den tredje torsdagen i maj varje år sen 2012. Initiativet kommer från USA och tanken är att sprida kännedom om tillgänglighet och funktionsnedsättningar till personer som inte kan så mycket om det sedan tidigare.

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)