Funka på Dysleximässan

Årets Dysleximässa ägde rum i Uppsala och Funka var i vanlig ordning på plats som utställare. Intressanta samtal varvades med lunchmingel och i vår monter gavs möjlighet att testa på hjälpmedlet Talande Webb.

Dysleximässan arrangeras av Dyslexiförbundet varje år sedan 2004. I år hölls mässan på Fyrishov i Uppsala och samlade cirka tusen besökare, allt från skolpersonal till tjänstepersoner och familjer. Funka hade som vanligt en monter där besökarna bland annat fick möjlighet att testa Talande Webb, ett hjälpmedel som är kostnadsfritt att använda för personer som av olika skäl har svårt att läsa på webben. En stor andel av Funkas kunder prenumererar redan på Talande Webb.

Det är både viktigt och spännande att komma ut och träffa användare, säger Erik Lanne, partneransvarig på Funka. Dysleximässan är ett bra ställe att både sprida kunskap om vår verksamhet och fånga upp användarnas behov inför framtida forskningsprojekt.

På Dysleximässans sista dag delades Dyslexipriset ut, som i år gick till Susanna Cederquist, föreläsare och författare på temat dyslexi och tillgänglig text. Susanna deltog tidigare i höst vid ett seminarium om kognition som Funka höll i samarbete med branschorganisationen IAAP. För Dyslexiförbundet är mässan årets stora aktivitet och arrangörerna ser med glädje hur evenemanget fortsätter att locka många besökare varje år.

Med Dysleximässan vill vi visa på den värld av möjligheter som finns för oss med dyslexi inom både skola och arbetsliv. Särskilt uppskattat bland besökarna är att kunna gå runt bland de olika utställarna och se de många hjälpmedel och pedagogiska metoder som erbjuds, säger Inger Rålenius, rådgivare på Dyslexiförbundet.

Talande Webb, mer information om tjänsten

Seminarium om kognitiv tillgänglighet, öppnas i nytt fönster