Funka utvald till nyckelinnovatör av Europeiska Kommissionen

Den Europeiska Kommissionens Innovation Radar väljer ut de forskningsprojekt som har hög innovation bland projekt och partners. Funka har blivit utvald som nyckelinnovatör.

Innovation Radars plattform bygger på den information och datainsamling som görs av oberoende experter som granskar pågående forskning- och innovationsprojekt finansierade av Europeiska Kommissionen. De här experterna ger också en självständig syn gällande innovationen inom projekten och deras marknadspotential.

Det forskningsprojekt som har blivit utvalt av Innovation Radar heter Easy Reading. Det leds av Linz universitet, där Funka tillsammans med Texthelp och andra grupper av forskare med kognitiv funktionsnedsättning har varit med och utvecklat och testat en plattform som samlar ihop verktyg och preferenser som stöd till användare med kognitiv nedsättning. Projektets mål är självständighet för användarna, oavsett förmåga.

Vi är väldigt nöjda över att bli utsedda till nyckelinnovatör, säger Susanna Laurin, Forsknings- och Innovationschef på Funka. Särskilt för ett projekt som bygger på framgångsreceptet: involvera användarna.

Målet med Innovation Radar är att sprida information om EU-finansierade innovationsprojekt som håller en hög kvalité, synliga och tillgängliga för allmänheten att ta del av. Det här är också ett sätt att synliggöra till medborgarna de teknologiska och vetenskapliga framsteg som tas fram av forskare och innovatörer runt om i Europa, finansierade av den Europeiska Kommissionen.

Projektwebbplats för Easy Reading, öppnas i nytt fönster

Europeiska Kommissionens Innovations Radar (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)