Hög tid att få ordning på dina pdf-dokument

Den 23 september närmar sig och fortfarande är världen full av otillgängliga pdf’er. Vi erbjuder dig att enkelt få ordning på de gamla dokument som omfattas av lagkraven, medan du fokuserar på att göra rätt framåt.

Det är sällan roligt att städa bland dokument och speciellt inte om det finns stora mängder av dem. Vi är övertygade om att det är bättre att du som redaktör eller kommunikatör lär dig att skapa tillgängliga pdf-dokument från början, så att framtidens dokument funkar för alla. Men det finns fortfarande tiotusentals dokument som inte fungerar för personer med funktionsnedsättning där ute. De som är publicerade efter den 23 september 2018 behöver uppfylla lagens krav. Det kan kännas övermäktigt, men ge inte upp!

Funka kan hjälpa dig med allt kring pdf-dokument:

  • Vi kan säkerställa att gamla dokumenten blir tillgängliga – skicka dem till oss så korrigerar vi bristande tillgänglighet.
  • Vi kan granska dokumenten och rapportera vilka brister de har – så att du kan kräva att dina leverantörer åtgärdar bristerna, oavsett om det handlar om designade broschyrer eller interna system som spottar ur sig otillgängliga dokument.
  • Vi kan utbilda alla som skapar pdf-dokument så att de gör rätt framåt.
  • Vi kan även erbjuda en pdf-manual för den som hellre vill lära sig själv.

Oavsett vad du behöver hjälp med så kan Funka se till att dina pdf-dokument uppfyller lagens krav. Kontakta oss gärna för förslag på åtgärd eller offert.