IAAP:s konferens om lagar och regler för webbtillgänglighet

Många företag påverkas av regler om digital tillgänglighet och det pågår för närvarande flera komplexa lagstiftningsändringar samtidigt. IAAP Europe arrangerar nu en konferens om lagar och regler kring tillgänglighet den 5 december 2018 i Bryssel. Funkas Vd Susanna Laurin är en av talarna.

I samband med den Europeiska funktionshinderdagen är det många som tror och hoppas att den europeiska Tillgänglighetslagen kommer att publiceras. Även om det skulle dröja lite till innan EU får lagstiftning för kommersiella aktörer finns det ju nog att bita i för alla som levererar till offentlig sektor nu när både Webbtillgänglighetsdirektivet och Upphandlingsdirektivet är på plats.

Den internationella branschorganisationen IAAP som Funka varit med och grundat organiserar därför ett exklusivt heldagsevent med fokus på lagstiftning, policy och standardisering. Konferensen hålls i Bryssel och flera av talarna är från EU-kommissionen.

Alla som är intresserade av lagkrav och den kommande utvecklingen bör kunna hitta något matnyttigt i programmet som även omfattar case från verkligheten och handfasta råd från ledande experter, bland annat från Funka.

Det här blir den första större konferensen med EU-perspektiv som IAAP anordnar så det lär bli fullt snabbt. Anmäl dig redan nu för att vara säker på att få plats!

Medlemmar i IAAP får naturligtvis rabatt.

 

IAAP:s konferens kring europeiska lagar och regler för webbtillgänglighet, 5 december 2018 i Bryssel (engelsk text), öppnas i nytt fönster

Ryan Bussell. Foto

För mer information och anmälan, vänligen kontakta Ryan Bussell
ryan.bussell@iaapnordic.org
+46 76 309 95 39