Paneldebatt – Dagen innan lagens krav ska vara uppfyllda

Funka har bjudit in DIGG, Funktionsrätt, Riksdagen och Mjölby kommun för att diskutera Webbtillgänglighetsdirektivet. Du har möjlighet att ställa frågor till panelen!

Välkommen på paneldebatt och ställ frågor till experter med olika perspektiv på Webbtillgänglighetsdirektivets krav och möjligheter. Den 22 september kl 13-15 kan du lyssna och lära av tillsynsmyndigheten DIGG som ska se till att lagen efterlevs, brukarorganisationen Funktionsrätt som representerar användare som lagen är till för, Riksdagsförvaltningen och Mjölby kommun som ska uppfylla lagens krav. Paneldebatten leds av Funkas Susanna Laurin som arbetar med direktivet på uppdrag av EU-kommissionen.

Hur funkar direktivet egentligen, vad är bra och vad mindre bra, hur ser situationen ut just nu och vad händer framöver? Paneldebatten ger tips, idéer och inspiration från en stor myndighet, en mindre kommun, användarnas perspektiv och tillsynsmyndighetens synvinkel.

Webbinariet börjar med en diskussion i panelen och öppnar därefter upp för frågor från publiken. 

Paneldeltagare:

  • Tommy Olsson, Specialist inom digital inkludering, DIGG
  • Mia Ahlgren, Utredare, Funktionsrätt Sverige
  • Hanna Bergander, Digital strateg och projektledare, Riksdagsförvaltningen
  • Lis-Anna Engstrand, Webbstrateg, Mjölby kommun

Moderator:

  • Susanna Laurin, Forsknings- och innovationschef, Funka

Webbinariet är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig i förväg. Begränsat antal platser.

Pssst! Du vet väl att Funkas experter delar med sig av sin kunskap nästan varje fredag, anmäl dig till våra Fredagswebbinarier om tillgänglighet