Funka utbildar – Pdf & Tillgänglighet

Om du vill vara säker på att dokument som publiceras på webben kan läsas av alla behöver du lära dig att skapa pdf-filer som följer kraven i webbtillgänglighetsdirektivet. På Funkas utbildningar om tillgängliga pdf-filer och dokument får du allt du behöver för att lyckas.

Funka erbjuder en mängd olika pdf-utbildningar som var och en fokuserar på den programvara som just du arbetar med. På det sättet lär du dig att skapa korrekta och tillgängliga dokument från början, vilket säkerställer att dokumenten uppfyller kraven i webbtillgänglighetsdirektivet och funkar för alla oavsett förmåga.

Olika programvaror innebär olika arbetsprocesser

Varje programvara har sin egen arbetsprocess som du behöver behärska för att kunna publicera tillgängliga dokument på webben. Dessutom finns det genvägar och trix som gör det lättare att göra rätt.

Funkas pdf-utbildningar gör att du kan välja de delar som passar dig bäst, beroende på om du arbetar i Adobe InDesign, Word, PowerPoint eller Excel. Dessutom erbjuder vi utbildning för dig som vill kunna tillgänglighetssäkra befintliga pdf-filer i programmet Adobe Acrobat Pro.

Du väljer den utbildningsmodul som passar dina behov. Du kan självklart kombinera flera utbildningsmoduler tillsammans. Hör av dig om du behöver hjälp att välja.

Pdf & Tillgänglighet​

Vad är ett tillgängligt dokument? Vi går genom grunderna med innehåll, tekniken och lagkraven - för att ge dig den bästa starten på vägen för att bli en pdf-expert.

Pdf & Adobe InDesign

Skapa grafiska dokument för alla. I Adobe InDesign finns alla förutsättningar för att arbeta med tillgänglighet - låt våra experter visa dig hur.

Pdf & Adobe Acrobat Pro

Formulär, tabeller, läsordningar och kvalitetskontroller - att navigera i Acrobat Pro kan vara en djungel. Lär dig arbeta med pdf-filer från grunden för att skapa ett fullständigt tillgängligt dokument.

Pdf & Microsoft Word

Bli din organisations tillgänglighetsexpert i Word! Vi tittar närmare på formulär, rubrikstrukturer, styckeformat, läsordningar, alt-texter och mycket mer.

Pdf & Microsoft Excel

Producerar du rapporter, statistik eller budgetunderlag? Då måste du också kunna göra Excel-dokumenten tillgängliga för alla, så att även personer med funktionsnedsättning kan ta del av informationen.

Pdf & Microsoft PowerPoint

Innehållet i PowerPoint-presentationer kan exempelvis bestå av text, bilder, tabeller, diagram, länkar och punktlistor. Då ställs det höga krav på att du kan göra innehållet i presentationen tillgänglig för alla.

Pdf & Workshop

Vi erbjuder skräddarsydda pdf-workshoppar för er organisation! Funkas kurser kompletteras bäst med en workshop där er organisation får arbeta praktiskt med det ni har lärt er under några av våra pdf-kurser.

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.

Det finns fel i formuläret

Funkas personuppgiftspolicy, öppnas i nytt fönster