Upphandling – en nyckel till bättre tillgänglighet

Om du ställer rätt krav på dina leverantörer har du mycket större chans att lyckas med ditt tillgänglighetsarbete. Det kan låta självklart, men ändå glöms det allt för ofta bort. Detta trots att det finns bra metoder och verktyg som kan hjälpa till.

Lagen om Offentlig Upphandling, LOU, skärptes redan 2017 vad gäller krav på tillgänglighet. För att uppfylla kraven i Webbtillgänglighetsdirektivet är det naturligtvis mer effektivt att det som levereras är tillgängligt direkt, än att du ska behöva rätta till misstagen i efterhand.

Ändå ser vi många upphandlingar som inte ställer tydliga (eller ens några) krav på tillgänglighet. Ett av skälen verkar vara en brist på kunskap hos upphandlare, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är en yrkesgrupp som förväntas vara experter inom väldigt många områden samtidigt.

Alla vi som sysslar med tillgänglighet jobbar alldeles för mycket med att fixa trasiga saker, säger Susanna Laurin, Forsknings- och Innovationschef på Funka. Det är naturligtvis viktigt, men vi måste få folk att göra rätt från början i stället, annars ökar bara antalet otillgängliga gränssnitt, hur hårt vi än försöker åtgärda bristerna.

På vårt kostnadsfria Fredagswebbinarium den 29 maj ger vi tips om metoder och visar på verktyg som kan hjälpa din organisation att upphandla tillgänglighet.

Webbinarium: Att upphandla tillgänglighet

Kontakt

Charlotta Elliot Wikberg

Titel: Utbildnings- och eventansvarig

charlotta.wikberg@funka.com (Charlotta Elliot Wikberg)

+46 8 555 770 63 (Charlotta Elliot Wikberg)