Utbildning

Välkommen till marknadens största utbildningsutbud inom tillgänglighet! Vi erbjuder kundutbildning, öppna kurstillfällen och inspelade on demand-kurser. All utbildning på Funka är framtagen av våra erfarna tillgänglighetsexperter som också står för undervisningen. Det borgar för relevans och kvalitet.

Breda utbildningar

Introduktion till tillgänglighet

Vill du få en bra introduktion i tillgänglighet? Ta då chansen att delta i vår grundkurs. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig tillgänglighet, går igenom statistik, berättar om politiska beslut och förklarar svåra begrepp.

Funka Academy

Din lärplattform och kunskapsbank inom digital tillgänglighet. Allt framgångsrikt tillgänglighetsarbete börjar med kunskap. Nu kan du och dina kollegor enkelt ta del av hela Funkas kunskapsbank. Välkommen till Funka Academy!

Nanokurser till stora organisationer

Funka erbjuder en interaktiv kurs i kortformat. Få in tillgänglighetstänket i hela organisation genom att använda NanoLearning – korta motiverande online-lektioner i digital tillgänglighet som alla på din arbetsplats kan gå.

Specialiserade ämnesutbildningar

Design och UX och tillgänglighet.

I den här kursen tittar vi på hur UX, design och tillgänglighet hänger ihop, vilka punkter som berörs i WCAG men också mervärdet i att ha med användare med olika funktionsnedsättningar i användningstester.

Klarspråk

Vad kan du göra för att underlätta för läsarna? Skriv enkelt och begripligt! Det är vad klarspråk handlar om. Alla användare ska ha möjlighet att ta till sig viktig information. Funkas kurs i klarspråk vänder sig till webbredaktörer, kommunikatörer och skribenter.

Lagstiftning och tillgänglighet

Den här kursen ger dig konkret kunskap om vad som gäller och hur din organisation påverkas av Webbtillgänglighetsdirektivet. Kursen är till för dig som ansvarar för, beställer, kravställer, köper in, utvecklar, upphandlar, publicerar, formger, projektleder, skriver eller på annat sätt jobbar med webbplatser, intranät eller appar inom offentlig sektor. Alla roller berörs av de skärpta kraven på tillgänglighet.

Publicera tillgängligt

Tillgänglighet är mycket mer än bara teknik! Du som webbredaktör har ett stort ansvar för att webbplatsen ska bli tillgänglig för alla användare. För att innehållet ska bli läsbart och strukturerat för hjälpmedelsanvändare och användare med avvikande förmåga krävs grundläggande kännedom om tillgänglighet ur redaktörssynvinkel.

Utveckling och tillgänglighet

Denna kurs är till för dig som vill lära dig mer om hur man faktiskt gör för att uppnå tillgänglighet rent tekniskt. Både enligt lagkraven och enligt Funkas rekommendationer. Vi visar tydliga exempel på bra och dålig kod, går igenom kraven och förklarar vad som fungerar och inte.

Pdf och tillgängliga dokument

Vad är ett tillgängligt dokument? Vi går genom grunderna med innehåll, tekniken och lagkraven - för att ge dig den bästa starten på vägen för att bli en pdf-expert.

Certifiering IAAP - Förberedande kurser

CPACC-certifiering - Förberedande kurs

Funka erbjuder dig som vill ta CPACC-certifiering en förberedande kursserie. CPACC betyder Certified Professional in Accessibility Core Competencies och utfärdas av International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

WAS-certifiering - Förberedande kurs

Funka erbjuder dig som vill ta WAS-certifiering en förberedande kursserie. WAS betyder Web Accessibility Specialist och utfärdas av International Association of Accessibility Professionals (IAAP).

ADS-certifiering - Förberedande kurs

Få redskapen du behöver inför ADS-certifieringen med Funkas kursserie. ADS står för Accessible Document Specialist och utfärdas av International Association of Accessibility Pofessionals (IAAP).

Funka Academy - utbildning on-demand

Single - Prenumeration

SINGLE- kontot är för dig som behöver en inloggning, vill ha kunskap nära till hands, där du kan fördjupa dig i de olika ämnena (och inte behöver ett TEAM-konto för 10 personer)

Team - Prenumeration

TEAM-konto är upp till 10 användare och för dig som vill dela kunskap i ditt team, administrera dess medlemmar och tillgång samt se era framsteg.

Enterprise - Prenumeration

ENTERPRISE är för dig som vill vidareutbilda din personal eller varför inte som ett verktyg vid onboarding av nyanställda. Funka Academys ENTERPRISE är för dig med många användare, där du vill ta del av framstegsrapporter eller egen administration.