Kundanpassade utbildningar

Funka erbjuder kundanpassade utbildningar i form av workshops, seminarier, praktiska övningar och hela utbildningsserier.

Funka utbildar många olika roller på flera nivåer inom alla delar av tillgänglighet. Vi genomför gärna inspirerande föreläsningar för hela verksamheter eller beslutsfattare för att förstå vad tillgänglighet handlar om och varför det är så viktigt att satsa på. För specialister kan vi erbjuda workshops i aktuella miljöer där deltagarna är med och bestämmer agendan.

Vad innebär kundanpassad utbildning?

En kundanpassad utbildning utgår från din och din organisations behov och önskemål. Det innebär att vi kan lägga innehållet på precis den nivå deltagarna behöver. Vi går igenom förutsättningar och behov med dig innan vi sätter ihop programmet.

Vi rekommenderar en kombination av teori och praktik, de allra flesta lär sig bäst av att få prova själva. När utbildningen är framtagen speciellt för en organisation kan vi hämta exempel och praktiska tips från kundens miljö och förutsättningar. Allt för att utbildningen ska bli så intressant och effektiv som möjligt.

Vi sätter ihop ett utbildningskoncept som passar dig och din organisation baserat på de utbildningar vi erbjuder. Se vårt utbud av utbildningar och kontakta oss för att prata med oss om hur vi kan anpassa dem efter era önskemål. 

Våra utbildningar i tillgänglighet

 

Så här berättar Statens Fastighetsverk:

En stor fördel med Funkas skräddarsydda utbildning är att nivån anpassas efter deltagarnas tidigare kunskap. Det gör att man får ut mer av utbildningen, dialogen blir bättre och man slipper höra sådant man redan vet.

Den andra stora fördelen är att utbildningen utgår från den egna verksamheten. Vi hade alla möjligheter att direkt ställa specifika frågor som rörde vår webbplats och vi kunde dessutom diskutera olika frågor med varandra under dagen. Det gjorde att vårt interna arbete med att förbättra webbplatsen startade redan under utbildningen.

Vi kunde också i lugn och ro gå igenom och ställa frågor kring den dokumentation som delades ut, vilket ledde till att vi nu hittar bra i dokumentationen och kan använda den i vårt fortsatta arbete. 

Sofia Meurk, Statens Fastighetsverk.

Praktiska utbildningar och demos

För att verkligen förstå vad tillgänglighet innebär rekommenderar vi att träffa användare med skiftande förmåga, testa hjälpmedel och själv uppleva hur det är att ta sig runt i rullstol eller som synskadad. Att få nya perspektiv och möjlighet att ställa frågor brukar ge våra kunder stora aha-upplevelser och minnen för livet.

Inlevelseövningar

Kontakt

Charlotta Elliot Wikberg

Titel: Utbildnings- och eventansvarig

charlotta.wikberg@funka.com (Charlotta Elliot Wikberg)

+46 8 555 770 63 (Charlotta Elliot Wikberg)

Kunder som köpt skräddarsydda utbildningar: