Lagkrav för tillgänglighet

Tillgänglighet handlar i grunden om att ha användarens behov i fokus när du designar och bygger digitala gränssnitt. Samtidigt handlar det om att följa lagen. Den här utbildningen hjälper dig att förstå lagarna och standarderna inom tillgänglighet så att du som berörs av dem kan både förstå och följa lagkraven.

Funka har unik kompetens och lång erfarenhet om att arbeta med lagar och standarder om tillgänglighet. I den här utbildningen hjälper vi dig förstå lagkraven och standarderna du berörs av så du och ditt team kan säkerställa kraven uppfylls. Att förstå lagen är centralt för att du ska kunna ställa rätt krav vid upphandling och vidareutveckling.

Förkunskaper

Vi rekommenderar att du går vår introduktionsutbildning om digital tillgänglighet inför utbildningen. Introduktionsutbildningen finns även som filmklipp.

Introduktion till digital tillgänglighet

För vem?

Oavsett om du ansvarar för, publicerar, utvecklar, designar, upphandlar eller på annat sätt jobbar med webben kommer du att beröras av de ökade kraven på tillgänglighet. Den här utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar med digitala gränssnitt på olika sätt och vill lära dig lagkrav för tillgänglighet.

Kontakt

Charlotta Elliot Wikberg

Titel: Utbildnings- och eventansvarig

charlotta.wikberg@funka.com (Charlotta Elliot Wikberg)

+46 8 555 770 63 (Charlotta Elliot Wikberg)