Inera och 1177

Funka har givit omfattande stöd under produktion vad gäller användbarhet och tillgänglighet. Funka har bistått med kravinsamling och skissarbete, kravspecifikationer, tester av leverantörers kompetens vad gäller tillgänglighet, användartester och rådgivning. Inera har deltagit på Funkas Tillgänglighetsdagar

Ungdomsmottagning, umo.se
Funka har genomfört användartester för Ungdomsmottagningen på nätet (UMO.se) med ungdomar med och utan funktionshinder för att testa att den språkliga nivån funkar för målgruppen och att innehållet är det ungdomarna behöver. Åldersgrupper som testas sträcker sig från 13 till 25 år. Vi har också genomfört teknisk revision av umo.se och mobil granskning.

Inera har valt att göra webbplatserna 1177.se och vardhandboken.se
tillgängliga för många fler genom att ansluta sig till Talande Webb.

Kort om Inera och 1177
1177.se drivs av Inera AB, ett bolag som ägs gemensamt av Sveriges landsting och regioner i samverkan. 1177 erbjuder råd om vård dygnet runt på webb och telefon, dygnet runt över hela Sverige. Telefonnumret 1177 är det nationella numret för sjukvårdsrådgivning per telefon. På 1177 svarar sjuksköterskor på frågor, ger råd, bedömer behov av vård och hjälper till med hänvisning till rätt vårdinstans. Ungdomsmottagningen på nätet, UMO.se drivs också av Inera och ägs av Sveriges landsting. UMO samarbetar med ungdomsmottagningar, elevhälsan och organisationer som RFSU, RFSL ungdom, BRIS och många andra. 

Produkter som kunden har valt hos Funka:

 • Utbildningar

  • Funkas Tillgänglighetsdagar

   17-18 april 2018 firar Tillgänglighetsdagarna 10-årsjubileum! Världseliten inom tillgänglighet och användbarhet träffas traditionsenligt i Stockholm för att ge dig den allra senaste kunskapen och inspirera dig till innovativa lösningar som funkar för alla.
 • Stöd, krav och test

  • Stöd, krav och test

   Funka erbjuder stöd i alla olika faser av ett utvecklingsprojekt. Du kan använda oss för att ställa krav, ge råd, kontrollera eller testa. Du kan låta Funka vägleda och utbilda din organisation och era leverantörer och vi kan granska och testa
  • Kravunderlag och regelverk

   Funkas kravunderlag och regelverk säkerställer att tillgänglighetskraven tillgodoses i webbproduktion, e-tjänster och i publiceringsmiljön. Det är både enklare och billigare att bygga rätt från början jämfört med att föra in tillgänglighetsaspekterna
  • Användartest

   Upptäck hur dina besökare upplever webbplatsen genom att låta oss testa med eye tracking. Det är ett enkelt och tydligt sätt att förbättra logik i navigering och objektplacering.
 • Analys

  • Granskning av teknik

   Funka granskar tillgänglighet och användbarhet i alla tänkbara gränssnitt. Ofta är grundwebbplatsen relativt bra, medan e-tjänster och interna system kan behöva en extra genomgång.
  • Mobilgranskning

   Allt fler surfar med mobil eller surfplatta. Funka granskar din mobila närvaro med utgångspunkt i WCAG 2.0 och våra egna riktlinjer för tillgängliga mobilgränssnitt som vi utarbetat med finansiering från Internetfonden.
 • Talande Webb

  • Talande Webb

   Gör din webbplats tillgänglig för de 25 % av den vuxna befolkningen som har svårt att läsa. Talande Webb ger bra hjälp till många användare genom både visuellt stöd och uppläsning.