Inventering inför lagkraven

Oavsett vilken status din organisation har på tillgänglighet finns det ett antal saker du behöver göra för att uppfylla kraven i Webbtillgänglighetsdirektivet. Lagen har olika tidsfrister för olika delar, så om du jobbar klokt behöver det varken bli dyrt eller svårt.

Vi har tagit fram en systematisk metod för att säkerställa att våra kunder får kontroll över sina interna processer och löser ett problem i taget, i rätt ordning. Metoden kan användas av kundens personal med stöd från våra experter vid behov, eller så tar vi ett större grepp och genomför det mesta av inventeringen, då kan kunden koncentrera sig på att genomföra nödvändiga åtgärder.

Huvudsaken är att processen leder fram till att kunden ökar sin kompetens och blir mindre beroende av konsulter. Låter det baklänges – vi är väl intresserade av att sälja mer? Jo visst är vi det. Men vi har inte en chans att hinna kontrollera alla de miljontals gränssnitt som omfattas av lagen. Dessutom är vi också skattebetalare. Det skulle bli fruktansvärt och orimligt dyrt om vi eller andra konsulter var involverade i att granska allting.

Om samhället någonsin ska kunna bli tillgängligt måste alltså fler förstå hur man gör. Därför fokuserar vi på att bidra med rutiner, processer och kunskap för att våra kunder själva ska kunna bibehålla en hög nivå av tillgänglighet.

Vill du veta mer om vår metod för inventering och analys inför lagkraven?

Kontakt

Peter Pettersson

Titel: Kundansvarig säljare och kontaktperson för Talande Webb

peter.pettersson@funka.com (Peter Pettersson)

+46 8 555 770 92 (Peter Pettersson)